CADDELER BOŞALDI

Saat 10.00’dan itibaren Batman kent merkezindeki bazı parklarda bulunan termometrelerin 40 derece olarak ölçtüğü hava sıcaklığı, öğle saatlerinde otomobil termometrelerinde 50 dereceye ulaşıyor.  Hafta ortasında olmasına rağmen Batman’ın caddelerin de insan ve araç trafiği yoğunluğunda sıcak dalgayla birlikte düşüş dikkat çekiyor.
EN SICAK AĞUSTOS
Gölgede 40 derece olarak bildirilen sıcaklık dışarıda 50 dereceye ulaşıyor. Batman ve yöresinde Ağustos ayında en sıcak yaz 1970’li yılarda görüldü. Meteorolojinin kayıtlarına göre 43 yıldan sonra en sıcak yazın görüldüğü Batman’da, uzmanlar mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde kimsenin dışarıya çıkmaması önerisinde bulundu. Sıcaklara karşı yurttaşları uyaran uzmanlar şöyle konuştular; “Güneş altında çıkmak zorunda kalanlar şapka takmalı, yeterli sıvı almalı. Klimalı ortamda bulunanlar ise vücut dengeleri bozulacağı için güneşe çıkmamaya özen gösterilmeli.”
SERİN BÖLGELERE GİDEN GİDENE
Son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Batman’da serin bölgeyi tercih edenlerin sayısı bir hayli kabarık. Van başta olmak üzere Bitlis ve çevresindeki yerleşim birimlerine giden bazı yurttaşlar; “Batman ve çevresi son yılların en sıcak yazlarından birini yaşıyor. Hava sıcaklığı insanları bunaltıyor. Serin bölge olan Serhat bölgesini tercih etmek zorunda kaldık. Böyle sıcak görmedik” dediler.
TRAFO ARIZALARI ARTTI
Batman’da bu yılın rekor sıcağı yaşanırken, klimalara aşırı yüklenme nedeniyle zaman zaman trafo arızalarından elektrik kesintileri de oluyor. Aşırı sıcaklardan alev alan elektrik hatları ile trafolara DEDAŞ ekipleri müdahale ediyor. Beton yapılar gün boyu güneş ışınlarını direk alıp ısındığında konutların içinde gece hissedilen sıcaklık, açık alanların 5-10 derece üstünde olacağını belirten bazı uzmanlar; “Güneş altında korumasız kalmayın” uyarısında bulunuyor.


Editör: TE Bilişim