** Batman ile Diyarbakır arasında hizmet verecek olan raybüs, ilk seferine başladı. Raybüslerin Batman’a gelişi nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Hulusi Şahin; “Yeni vagonlarla konforlu yolculuk ve kalite artmış oldu” dedi.

RAYBÜSLERE TÖREN
Batman’da 40 yıllık tren vagonlarının yerini daha modern olan raybüsler aldı. Batman-Diyarbakır arasında sefer yapacak raybüsler için DDY Batman Garı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, TCDD Taşımacılık AŞ 5. Bölge Müdürü Muzaffer Koç ve bazı kurum müdürleri katıldı. Törende konuşan TCDD Taşımacılık 5. Bölge Müdürü Muzaffer Koç; “262 yolcu kapasiteli ‘Raybüs’ diye adlandırdığımız yolcu tren sistemi Batman’a ilk gelişini karşılamak için buradayız. Raybüs treni 262 yolcu kapasiteli, kendiliğinden iklimleme, anons sitemi ve ekonomik konfor yolcuğunu temin etmek için Diyarbakır-Batman arası seferler yapacak. Günde karşılıklı iki seferimiz olacak” dedi.

“BÜYÜK BİR YOLCU SİRKÜLASYONU VAR”
Törende konuşan Vali Hulusi Şahin ise şunları söyledi; “Batman-Diyarbakır arasında çok büyük bir yolcu sirkülasyonu var. Böyle bir faaliyetin DDY yolcu kapasitesi açısından da faydalı olacağını defalarca ifade etmiştik. Bu aradan geçecek zamanla da görülecektir. Aslında eskisinden kapasite artımı ya da sefer sayısı artmış değil, ancak konforlu yolculuk ve kalite artmış oldu. Bundan sonra bu tren seti ile beraber yolcu kapasitesi ve yolcu artırımı da kaliteye bağlı olarak artmasını bekliyoruz. Aynı zamanda yolculuk süresinin de azalmasını bekliyoruz, bunun içinde bazı altyapı çalışmaları bekleniyor.”

ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR
Daha sonra açıklamalarda bulunan Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir; “2019’dan bu güne takip ettiğimiz bir süreçti aslında. Genel müdürlüğümüzden ısrarla vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda talep ettiğimiz bir hizmetti. Bugün bu hizmete Diyarbakır ve Batman ulaşmış oldu. Bizim açımızdan sevindirici olan bu güne şahitlik ettik. Katkısı olan sayın Bakanımıza, Genel Müdürlüğümüze, Bölge müdürlerimize ve burada çalışan personellere teşekkür ederim ama bizim daha da beklentilerimiz devam ediyor. Hem mesafenin daha hızlı bir şekilde kat edilmesi için iyileştirmelerin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Özellikle de Batman merkezinde geçen hat üzerinde zaman zaman kazalara maruz kalıyoruz. Onun da mutlaka hızlı bir şekilde hem bölge müdürümüz buradayken hem de bakanımızda süreci takip ediyor” diye konuştu. Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ise; “Diyarbakır Batman arası artık daha konforlu bir şekilde seyahat edilebilecek. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın da rahatça seyahat edebileceği bir seyahat olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim