** Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Suriyeli 1500 aileye nakdi yardımında yaşanan izdiham sonrası Valilik, yardımların randevulu sistemle yapılmasını kararlaştırdı.

İZDİHAM ÖNLENDİ
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Batman’a yerleşen 1500 sığınmacıdan 700’ü, 300’er liralık nakdi yardımdan yararlandı. 800 Aileye daha nakdi yardımın yapılacağını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri: “İzdihamın önlenmesi için sığınmacılar artık randevuyla yardımlarını alabilecek. İlk iki günde yaşanan izdihamı dünden itibaren önlemiş olduk. Yarın saat 13.00’e kadar toplam 800 aileye daha randevuyla nakdi yardımı ulaştıracağız. Suriyeli ailelere bayram öncesi toplam 210 bin TL dağıtılmış olacak” dediler.

AFGANLILARA 45 GÜNDE BİR YARDIM
Batman’a yerleşen Afgan 220 aileye yardımların 45 günde bir yapıldığını da söyleyen vakıf yetkilileri, şöyle devam etti: “Afgan sığınmacılara da yardımlar periyodik şekilde sürüyor. Afganlar, Suriyelilere göre daha uyumlu. Nakdi yardımları bankalardaki hesaplarına gönderiyoruz. Suriyelilere de önümüzdeki günlerde hesap açmak için ilgili mercilere yazışmada bulunduk. Batman’da da 5 bin 50 aileye bayram öncesi toplam 1 Milyon 445 bin TL nakdi yardım yapıldı. Aile başına 150, 300 ve 500 TL’lik yardımlar gerçekleştirildi.”

Editör: TE Bilişim