**Batman Valisi ve Başkanvekili Hulusi Şahin, sektör buluşmaları kapsamında kırmızı et üreticileri, kesim yapan mezbaha yöneticileri, kasaplar ve et kullanımı yapan paydaşlarla bir araya gelerek sorun dinledi. Batman’da ‘kaçak kesime’ izin vermeyeceklerini belirten Vali Şahin; “Artık kaçak kesime izin vermeyeceğiz. Batman’da yüzde 70 oranında kaçak ne demek? Artık güvenli et tüketmek istiyoruz” dedi.

“YAĞLI VE YAĞSIZ KESİM SORUNU ÇÖZÜLDÜ”
Batman’da sağlıksız koşullarda et kesiminin önüne geçilmesi için kırmızı et üreticileri, kesim yapan mezbaha yöneticileri, kasaplar ve et kullanımı yapan paydaşlarla Belediye konferans salonunda bir araya gelen Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin, ‘Artık kaçak kesime izin vermeyeceğiz’ dedi. Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Adnan Yürük ve Muzaffer Özkan, Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Reşat Çiftçi, Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şakir Doğanay, İvme Et ve Entegre Tesisi Sorumlusu Turan Songur ile ilgili kurum müdürleri, kasaplar, lokantalar, yemek fabrikası sahipleri ve esnafların katıldığı toplantıda sorunlar masaya yatırıldı. Sektörde yağlı ve yağsız kesimde görüş birliğine varıldığını belirten Vali Şahin: “Türkiye’nin birçok ili yağsız kesime geçmişse, biz de geçmeliyiz. Yılbaşından itibaren yağsız kesime geçeceğiz” dedi.

BELEDİYE’DEN RADİKAL KARARLAR
Batman’da günlük kesilen etten 4’te 3’ünün kaçak olmasının kabul edilebilir olmadığını belirten Başkanvekili Şahin; “Kaçak kesim ile ilgili ciddi bir denetim yapacağız. Kaçak kesim yapanların canını okuyacağız. Kaçak kesim yapanların hayvanlarına bir el koyalım, o zaman görsünler. Ondan sonra bu işler nasıl yola giriyor hep birlikte görelim. Ben artık güvenli et yemek istiyorum. Bunun için tüm paydaşlar kim varsa ben bir vatandaş olarak sizden bunu istiyorum. Ne gerekiyorsa yapalım vatandaşımıza sağlıklı et yedirelim.  Yüzde 70 kaçak ne demek biliyor musunuz, sizin her yediğiniz üç yemeğin ikisi kaçak et demek. Üç lokantada yemek yiyen ikisi kaçak et kullanıyor demek, yani Allah’a emanet. Ne yediğimiz belli değil. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Dolayısıyla yılbaşında tekrar buluşacağız. Sizlerden yılbaşına kadar bir aksiyon bekliyorum. Aralık sonunda yeniden buluşalım, tarifeleri yeniden güncelleyelim. Artık kasap, besici ve mezbahana arasında güzel gelişmeler olmasını bekliyorum. Bunun içine gerekiyorsa yapın” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim