** Diyarbakır’ın ardından Batman’da klinik açan Uzman Klinik Psikolog Şeyma Tunçay Buluş; “Batman şehri yaraları ve yasları olan bir şehir, kendi tarihinin bile yasını tutan bir şehrin insanlarının iyileşmeye kapalı olduğuna inanmıyorum” diyor.

“BATMAN YARALARI VE YASLARI OLAN BİR ŞEHİR”
Diyarbakır’da 3 yıl görev yaptıktan sonra Batman’da klinik açan Uzman Klinik Psikolog Şeyma Tunçay Buluş, kısa sürede petrol şehrinde hastaları tarafından benimsendi. Batman Çağdaş’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Uzman Klinik Psikolog Buluş, Batman’ın gelişen ve şehir kültürüne sahip bir kent olduğuna dikkat çekti. Bir süredir Gültepe mahallesinde bulunan İkon Plaza’daki kliniğinde hastalarını kabul etmeye başladığını ifade eden Buluş; “Batman şehri yaraları ve yasları olan bir şehir, kendi tarihinin bile yasını tutan bir şehrin insanlarının iyileşmeye kapalı olduğuna inanmıyorum” dedi.

“GÜNEYDOĞU’DA ERKEKLER DE YARALI”
 Uzman Klinik Psikolog Şeyma Tunçay Buluş, şöyle devam etti; “Kadınlarımızın gördüğü şiddeti kıyaslamaktan uzak bir şekilde, erkeklerin de çok yaralı olduğunu görebiliyorum. Çocuk olarak büyüyen çok az erkek var. Güneydoğu’da ‘kadınlık’ ve ‘erkeklik’ rolleri anne ve baba olmaktan başka seçenek sunmuyor çoğu zaman, hepimizin tarihinde çocukluk çağında ‘çocuk’ gibi yaşamadığımıza ilişkin hatıralarımız var.”

“İSTER DUYGUSAL İSTER KİŞİSEL…”
Klinik çalışmaları hakkında da bilgiler paylaşan Buluş; “Buluş; “Ayrıca bireysel ve grup terapi seanslarının yanı sıra özel olarak hasta takibi de gerçekleştirilebiliyor. Psikoterapi merkezimizde iş ya da özel yaşamlarında zorluk yaşayan, sosyal işlevinde bozulmalar başlayan bireylerle çalışmaktayız . Psikoloji merkezi, insanların karşılaşabilecekleri farklı konularda yardım almak için gidebilecekleri bir yerdir. İster duygusal, ister kişisel olsun profesyonel şekilde her zaman uzman kişilerden yardım almanın faydalarını bugün bilimsel araştırmalarla da destekleyebiliyoruz” dedi.

“KURBAN OLMAKTAN KURTULACAK EN İYİ YOL”
Travmalarda psikoterapinin önemine de değinen Uzman Klinik Psikolog Şeyma Tunçay Buluş, sözlerini şöyle tamamladı; “Bizleri kurbanların kurbanları olmaktan kurtaracak en iyi yolun psikoterapi olduğuna inanıyorum. Bunu yalnızca bir klinik psikolog olarak değil aynı zamanda terapi gören biri olarak söylüyorum. Terapi almaya cesaret edebilmiş insanlar yaşama dair daha fazla umutları olan insanlardır.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim