*Toplu açılış mitinginde Cumhurbaşkanı’nın ‘Nankörlük yapmayın” diye fırça attığı bazı TPIC işçileri konuştu; “Alanda protesto söz konusu değil, sadece ‘Başkan TPIC işçisine sahip çık’ dedik.”

 

“SESİMİZİ DUYURMAK İSTEDİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Batman mitinginde sinirlenmesine neden olan TPIC işçileri, mitingte Cumhurbaşkanını protesto etmediklerini, sadece durumlarına dikkat çekmek için; “Başkan TPIC işçisine sahip çık” şeklinde slogan attıklarını söylediler. İşçilerden Akın Atalay, 5 yıldır TPIC’te çalıştığını, Ocak ayından itibaren kadrolarının alınarak asgari ücrete mahkum edildiklerini belirtti.

 

“PROVOKASYON AMACIMIZ YOK”

Akın, şunları söyledi: “Girişimlerimiz sonucu Ak Parti İl Başkanı, Bölge Milletvekilleri,  Sendika ve birçok kurum girişimlerde bulundu. Ancak şimdiye kadar olumlu bir sonuç elde edilemedi. Batman’a gelen sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak için 15-20 arkadaşla mitinge gittik. Elimizde herhangi bir pankart yoktu. Elimizde durumumuzu anlatan bir mektup vardı. Bunu da Cumhurbaşkanının korumalarından birine verdik. Alanda sadece ‘Başkan TPIC işçisine sahip çık’ sloganı attık. Başka da bir slogan ve protesto hareketinde bulunmadık. Sonra Cumhurbaşkanı bize yönelip o sözleri söyledi. Biz alandan çıkmaya hazırlanırken, korumalar bizi alandan çıkardı. Bizim kesinlikle Cumhurbaşkanımızı protesto etme, provokasyon yapma gibi bir amacımız yoktur. Bunu da yapmadık.”

 

Editör: TE Bilişim