** ‘Alo Tevşo yerel pazar projesi’nin tanıtımında Belediye’nin borçları ile zırhlı araçla ilgili iddialara açıklık getiren Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “2.5 Yılda yaptığımız tüm çalışmalarda borcumuz 35 Milyon TL azaldı. Makam aracı da Belediye’nin değil” dedi.

PAZAR PROJESİNİ TANITTI
Batman için yerel pazar ‘Alo Tevşo’ projesinin tanıtım toplantısında Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, bazı iddialara yanıt verdi. Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısına Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin ve bir grup davetli topluluğu katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Batman'ın 1990'lı yıllarda kurulan köy pazarı özelliğini korumak istediklerini ifade etti. Daha sonra söz alan projelerden sorumlu Müdür Cengiz Canpolat, 7 Milyon 772 bin TL'ye mal olacak köy pazarı projesinin özelliklerini anlattı. Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ise 2 Milyon 265 bin TL'lik kamulaştırma bedeliyle birlikte DİKA ile birlikte hayata geçirecekleri köy pazar projesinin planlanan süre içerisinde bitirileceğini söyledi.

“BELEDİYE’NİN BORCU AZALDI”
2.5 Yıllık süre içerisinde Belediye’nin yaptığı çalışmalara değinen Başkan Vekili Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı çevreler, yaptığımız projelerin kendilerinin olduğunu iddia ediyorlar. 2.5 Yıllık sürecimiz boşa geçmedi. Görev süremizin sonuna geldik. Yaptıklarımız ortadadır. Tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Bu yatırımlara rağmen Belediye’nin toplamda 35 Milyon TL borcu azaldı. Ayrıca Mercedes makam aracı da Belediye’nin değil. Bu araç Mercedes firmasından kiralandı. Güvenlik sebebiyle bize tahsis edilmiştir. Ortaya atılan iddiaların maalesef karşılığı yok.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim