**Belediye’deki bayramlaşma töreninde personel ile Batmanlıların bayramını kutlayan Belediye Başkanvekili Aksoy; “Önemli projelerimizi yakında hayata geçireceğiz. Batman çayı ıslahı ve İluh deresi projesi şehrimizin çehresini değiştirecek” dedi.
“BESİCİLER ŞEHİRDEN ÇIKTI”
Ramazan Bayramı arifesinde Batman’a konuk olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in çalışmalarına tam puan verdiği Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, önemli projelere start vermeye hazır olduklarını söyledi. Belediye’de ünite müdürlerinin ağırlıklı olduğu bayramlaşma töreninde Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batmanlılar ile personelin bayramını kutladı. Aksoy, bayramlaşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikle görevlerden birinin kent merkezindeki besicileri şehir dışına çıkarmak olduğunu ifade eden Başkanvekili Aksoy; “Bu konuda desteğini gördüğümüz Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik’e teşekkür ediyoruz. Bir-iki ahır dışında şehir tamamen besicilerden temizlendi. Bu iki ahır bayram sonrası tahliye edilecek” diye konuştu. 
“BAKANLARDAN DESTEK ALDIK”
Bayram arifesinde ağırladıkları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in projelerine destek sözü aldıklarını ifade eden Başkanvekili Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü; “İluh deresinin ıslahı konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu, projemize destek verdi. Zilek suyunun Batman’a getirilmesi konusunda gerekli çalışmalar başlatıldı. Ayrıca Batman çayı ıslah projesinde de yakında bir dizi çalışma başlatılacak. Briket imalatçıları ve bazı tesisler, o bölgeden arındırılacak. Öncelikli hedefimiz Batman çayı kıyısını örnek bir mesire ve dinlenme alanına dönüştürmektir. Belediye sarayımızın arkasındaki bazı yapıların istimlak çalışmaları da son aşamaya geldi. Bayram sonrası bazı projelerimize başlayacağız” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim