*Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerde mesafe kat ettiklerini belirtti. Başkan Günaydın: “Şehir Ormanı projemizi, Tarım ve Orman Bakanlığı programa aldı” dedi.

“FİDAN VE AĞACI ÖNEMSEYEN
GELENEKTEN GELİYORUZ”
İlçeye yapılması planlanan önemli yatırımlar hakkında bilgi veren Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, ilçenin yaşam kalitesini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Gönül ve kardeşlik belediyeciliği şuuruyla çalışmalarına devam edeceklerini belirten Günaydın, seçim öncesi verilen vaatleri hayata geçirmek için Bakanlık yetkilileriyle görüştüklerini ifade etti. Fidana ve ağaca önem veren bir siyasi gelenekten geldiklerini aktaran Günaydın: “Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Şehir Ormanı Projemizi gerçekleştirmek üzere ilgili daire Başkanlarını ziyaret ettik. Sayın Bakan’ın Batman ziyaretlerinde kendilerine tekrar talebimizi ilettik. Kendilerinin talimatlarıyla projenin programa alındığı müjdesini de aldık. Şehir Ormanı projemiz vatandaşlarımız için hayırlı olsun” dedi.

“GÜNEŞ ENERJİSİ PROJEMİZ YOLDA”
Gercüş Belediyesi’ne kaynak anlamında katkı sunacak ‘Güneş Enerjisi Projesi’ için de İller Bankası Genel Müdürü ile görüşmelerin yapıldığını vurgulayan Günaydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin neticesinde yapılması planlanan yarı olimpik açık yüzme havuzu projesinin programa alındığını kaydetti. Başkan Günaydın: “Gercüş’te her ne kadar gölet olsa bile yarı olimpik açık yüzme  havuz ilçemize  şimdiden hayırlı olsun. Tabi gençlerimiz profesyonel hocalar eşliğinde yüzmeyi de öğrenecek” diye konuştu.

“350 BİN TL ELEKTRİK BORCU ÖDEDİK”
AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür ile Milletvekili Ziver Özdemir’in desteğiyle ilçenin sorunlarını çözdüklerini ifade eden Başkan Günaydın şöyle devam etti: “Halkımızın ilçemiz eski Midyat yolunun kullanıma açılması talepleri doğrultusunda söz konusu yolun bir kısmı Belediyemiz imkanlarıyla asfaltlanmıştır. Hali hazırda alt yapı çalışmaları neticesinde bozulan mahalle sokaklarıyla ilgili parke taşı çalışmalarımız devam etmektedir. Yolağzı mahallemizin mahalle statüsü kazanmadan önceki toplamda 350 bin lira olan elektrik borçlarını Belediyemiz olarak üstlendik ve yapılandırma suretiyle her ay 25 bin TL ödemekteyiz. Ayrıca Yolağzı mahallemizin talepleri doğrultusunda bozuk olan beton yollarını Belediye imkanları ile onardık. Seçim öncesi vaatlerimiz olan 10 adet Güvenlik Korucusu kadrosunu da mahallemize kazandırdık. Yolağzı mahallemize müjde vermek istiyorum. Merkez ve Yolağzı mahallemizin için ayrıca Güvenlik Korucusu kadrosu sözünü İçişleri Bakanımızdan aldık. Kendileri kadroların en kısa sürede ilçemize kazandırılacağını ilettiler. İlerleyen günlerde de Yolağzı mahallemizin talepleri olan çocuk oyun parkı yapımını gerçekleştireceğiz. 1 Km’lik asfalt yol mahallemizin ihtiyacı olan sokaklara yapılacaktır.”

“ARAÇ PARKIMIZ ZENGİNLEŞİYOR”
Başkan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde fidan dikimi etkinliği kapsamında 11 Kasım 2019 tarihinde ilçemiz genelinde 3 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığımızdan talep ettiğimiz 1 adet Amarok marka hizmet aracı Belediyemize gönderilmiştir. İçişleri Bakanımıza şükranlarımı arz ederim. İlçe Başkanımızla birlikte Türkiye Belediyeler Birliğine olan ziyaretlerimiz neticesinde ihtiyacımız doğrultusunda talep ettiğimiz 1 adet Kazıcı yükleyici kepçenin Belediyemize hibe edildiği müjdesini yine buradan sizlere iletmek istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim