** Aydınkonak ile Dolum geçidinin birleştiği kavşakta polisin bulunduğu sivil oto, örgüt elemanlarınca çapraz ateşe tutuldu. Olayda ağır yaralanan iki çocuk babası Komiser Burhan Gatfar kurtarılamadı.

** Örgüt elemanlarının bulunduğu aracı Şirinevler mahallesinde kıstıran güvenlik ekipleri, 1 örgüt elemanını ölü, diğerini de sağ olarak ele geçirdi. Bir saldırganda kaçtı. 

GEÇİTTE SİLAHLI SALDIRI

Bölgedeki çatışmalı süreçte ‘sakin il’ konumundaki Batman’da, dün 15.45 saatlerinde sivil polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Aydınkonak ile Dolum geçidinin birleştiği kavşakta Terörle Mücadele ekiplerine ait olduğu öğrenilen 72 DN 683 plakalı araç, örgüt elemanlarının çapraz ateşine tutuldu. Olayda Terörle Mücadele Şubesi’nde görev yapan ve ağır yaralanan komiser Burhan Gatfar kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamadı. Diğer polis memuru Mustafa Özarslan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirildi. Olay esnasında güzergahtan geçen bir vatandaş da elinden yaralandı. Polis'in takip ettiği arac ise Toptancılar sitesi 15. Cadde'de kıstırıldı.


9 YIL ARADAN SONRA AYNI YER
6 Mart 2006 tarihinde Şehit Hasan Gül Polis Merkez’ine giderken aynı yerde polis otosu taranmıştı. Olayda 4 polis memuru hayatını kaybetmişti. Dün ikindi saatlerinde ise aynı yerde bu kez sivil polis aracı çapraz ateşe tutuldu. Otomobille olay yerinden uzaklaşan saldırganları, polis takibe aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde kalaşnikof tüfek ile boş mermi kovanlarını topladı. Aydınkonak kavşağı, olayın ardından bir süre trafiğe kapatıldı. Öte yandan Vali Azmi Çelik ve Emniyet Müdürü Necati Denizci, bir süre hastanede bekledi. Bazı polis memurları yaralı polislere kan vermek için Acil servisde bekledi. Bir saat süreyle ameliyata alınan komiser Gaftar tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İki çocuk babası Gaftar'ın eşinin de güvenlik görevlisi olduğu öğrenildi.

 
ÖRGÜT ELEMANI ÖLDÜRÜLDÜ 
Saldırganların bulunduğu özel otoyu, olayın meydana geldiği 1 kilometre uzaklıktaki Toptancılar sitesinde kıstıran güvenlik ekipleri, bir örgüt elemanını ölü, diğerini ise sağ ele geçirdi. Bir saldırganın da kaçtığı ileri sürdürüldü. Toptancılar Sitesine gelen HDP Batman Millietvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanları Gülistan Akel, Sabri Özdemir, HDP-DBP'li Eş Başkanlar, site esnafıyla görüştü. Milletvekili Başaran, güvenlik görevlileriyle tartıştı. Site'de çalışah dört esnafın gözaltına alındığı belirtildi. 

Editör: TE Bilişim