*Batman Belediyesi’nin 1189 hektarlık alanda revizyon ve ihale imar planı yapmak için tarım dışı arazilere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onay vermesi, gözleri emlak piyasasına çevirdi.

*Şehrin 40 yıllık imar sorununun çözümüne sağlayan başta Vali Hulusi Şahin ile emeği geçenlere teşekkür eden Batmanemlak piyasasındaki esnaflar; “Geçen yıl Körik mahallesi ile çevresinin imarını sağlayan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin yılların tıkanan imarın önünü açmış oldu” dediler. 

“YENİ İMAR, ŞEHRİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Batman’ın eksik kalan imar projesi çalışmasına ‘onay’ vermesi emlak piyasasına adeta doping yaptı. 1189 Hektarlık alanda revizyon ve ihale imar planı için tarım dışı arazilere kullanım izninin verilmesi, Batman’ın emlak piyasasında canlılığa yol açtı. Uzun yıllardır Batman’da emlak piyasasında çalışan Orhan (Seyit) Tuncer; “Batman’ın yıllardır kanayan yarası ve çözüm bekleyen imar sorununu çözen Vali ve Belediye Başkanvekilimiz sayın Hulusi Şahin ile emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yeni imar bir yerde şehrin önünü açmış olacak” dedi.

GÖZLER EMLAK PİYASASINDA
Gözlerin çevrildiği emlak piyasasının canlandığını ifade eden Tuncer, şunları kaydetti: “Yeni imarın çıkması, aynı zamanda şehrin dört bir yanında çözüm bekleyen arazilerin değerlendirilmesini de sağlayacak. Vali ve Belediye Başkanvekili sayın Hulusi Şahin, ana arter sorununun çözümünü de sağlamıştı. İmar sorununun tıkanması başlı başına bir sorundu. Batman’ın gelecek 40 yılın imarı çözülmüş oldu. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyoruz.” Öte yandan emlak piyasasında dünden itibaren hareketlilik yaşadığı gözlendi. Emlakçılar, yeni imarın piyasada doping etkisini gösterdiğini söylediler. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim