** Son günlerde yaşanan olaylarla duruşa geçen Batman piyasası, nişan ve düğün törenleriyle hareketlendi. Kuyumcu ve beyaz eşya satıcıları: “Düğünler de olmasaydı kepenk indirecek hale gelecektik” dediler.

 

**Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut, Ramazan bayramından sonra Batman kent merkezinde 100 çiftin nikahının kıyıldığını belirterek: “Yıl sonuna kadar düğün sayısı 3 bini bulur” dedi.

 

BATMAN’DA DÜĞÜN SEZONU
Ramazan bayramı sonrasında nişan ve düğün sezonunun başladığı Batman’da 25 düğün salonu, Kurban bayramına kadar rezervasyonları doldurdu. Bayram sonrası start alan düğünler, Cumartesi ve Pazar günleri yerine hafta içine de kaydırıldı. Son 10 günde Batman kent merkezinde 100’e yakın çiftin nikahının kıyıldığı Batman’da, yılın ilk 6 ayında 1600 çiftin nikah kıydığını belirten Belediye Evlendirme Müdürü Nuri Turgut: “Piyasaya ilaç gibi gelen düğünler sayesinde esnafın işi az da olsa düzeldi. Düğün sezonunun Kurban bayramına kadar devam etmesi bekleniyor” diye konuştu.

 

ESNAF AZ DA OLSA GÜLDÜ

Son günlerde yaşanan olaylarla akşam erken saatlerde kepenk kapatan bazı esnafların imdadına nişan ve düğün sahipleri yetişti. Mobilya, kuyumcu, giyim ve beyaz eşya işletmecilerinin düğünlerle işlerinin düzeldiğini belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan: “Ramazan ayının bitmesiyle başlayan düğünler, şu anda yöredeki piyasayı canlı tutan tek etken. Esnaftan, yerel sanatçıya kadar piyasa düğünler sayesinde az da olsa hareketlendi. Her bir düğünün maliyeti 75-100 bin TL arasında. Bunun da piyasaya olumlu yansıması var” dedi.

Editör: TE Bilişim