**Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, piyasadaki durgunluğa dikkat çekti; “Her geçen gün daralan piyasada yaprak kımıldamıyor. Geçen yıl 400’e yakın küçük esnafa kredi imkânı tanıdık. Bu yıl 150’ye yakın esnaf aldığı kredi ile ayakta durabiliyor.”

“KREDİLERLE NEREYE KADAR”

Çatışmalı ortamla birlikte durgunluğun hâkim olduğu piyasada yaprak kımıldamıyor. Geçen yıl 400’e yakın küçük esnafa kredi imkânı tanıdıklarını belirten Kooperatif Başkanı Şevki Taş; “Yılın ilk dört ayında kredi verdiğimiz küçük esnaf sayısı 150’ye yaklaştı. Çatışmalı ortam ticaret ve ekonomiyi ciddi anlamda sarstı. Ne yatırım yapılıyor ne de inşaat sektöründe ciddi bir canlanma var. Çözüm sürecinin sonlanmasıyla piyasada istikrarsızlık var. Esnaf aldığı kredilerle götürebildiği kadar günü kurtarmanın derdinde. Ancak bu kredilerle esnafın nereye kadar dayanacağını biz de kestiremiyoruz” dedi.




“İÇ GÖÇTEKİLER UZAKLAŞMIYOR”

Çatışmanın olduğu kentlerden etkilenen ailelerin bölge illerden ayrılmadığına dikkat çeken Başkan Taş sözlerini şöyle sürdürdü; “İç göçten etkilenen ailelerin çoğu batı illerin yerine bölgedeki illerde kalmayı tercih ediyor. Hatta orta gelirli bazı aileler Tarım Müdürlüğü’nden aldıkları hayvancılık ve tarıma yönelik kredilerle köylerine dönüyor. Faizsiz krediden yararlanan bazı aileler ‘Köyde bir evim olsun’ diye yatırıma yöneliyor. Piyasadaki belirsizlik herkesi umutsuz kılıyor. Biran önce 7 Haziran öncesine dönülmeli, aksi takdirde piyasa her geçen gün kötüye gidecek.”

Editör: TE Bilişim