**Batman İl Müftülüğü’nün ‘Mevlidi Nebi haftası’ nedeniyle düzenlediği program, ilgi gördü. Programda konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan: “Hz. Muhammed’i örnek alırsak dünyayı yaşanılır bir hale getirebiliriz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ ALKIŞLANDI
İl Müftülüğü’nün ‘Mevlid kandili’ haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlediği ‘Mevlid-i Nebi’ programı ilgi gördü. Programda Hüseyniye Kız Kuran kursu öğrencilerinin sergiledikleri şiirsel anlatım, tiyatro gösterisi ve seslendirdikleri ilahiler alkış aldı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı programda konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, Peygamber efendimizin hayatına dikkat çekti. İl Müftüsü Erhan: “Şüphesiz Allah, bizi bu dünyada imtihan için yarattı. Bir uyarıcı olarak Allah, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (SAV) bize göndermiştir. Onun ahlakı kuran ahlakıydı. Bizler hayatımız boyunca onu takip ettiğimiz zaman, hem bu dünya yaşanılır hale gelecek hem de ahreti kazanan Müslümanlardan olacağız” dedi.

“İBADET, GÜZEL AHLAKI GEREKTİRİR”
İl Müftüsü Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize düşen vazife onun örnekliğini kendimize şiar edinmemizdir. Sevgi, sevgilinin yolunda olmayı gerektirir. Bugün ahlaki dejerenasyon çok büyük oranda çevremizi sarmış olduğunu görmekteyiz. Hz. Muhammed (SAV) güzel ahlak üzerine yaratılmıştır. Bizler de onu örnek almamız gerekir. İman, ibadeti ibadet de güzel ahlakı gerektirir. Hz. Muhammed, affediciydi ve güvenilirdi. ‘Bir Müslüman bir Müslüman’ın ayıbını örterse ahrette de Allah onun ayıbını örter’ diyerek hoşgörünün en yücesini sunmuştur. Bugün inanların birbirine güvenmediği bir dünyada yaşıyoruz. Her türlü teknoloji devre girmiş olmasına rağmen bütün bunları aşabilecek şifre sadece örneğin ve rehberin iyi seçilmesidir. O da Hz. Muhammed’dir. Hem kendimiz Hz. Muhammedi iyi tanıyıp örnek almamız ham de onu akrabalarımıza, komşularımıza ve gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Onu anlattığımız zaman iyi bir Müslüman’ın özelliklerini de anlatmış oluyoruz. Hüseyniye Kız Kuran kursu öğreticilerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim