**Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, çalışanlar arasındaki maaş dengesizliğini yaratan skala düzenlemesine yönelik çalışmalara yakında başlayacaklarını söyledi.

MAAŞLAR ARASINDAKİ UÇURUM GİDERİLECEK
Batman’da yaklaşık 1950, Türkiye genelinde ise 5000 işçiyi ilgilendiren skala düzenlemesine yönelik Petrol-İş Sendikası, girişimlere start verdi. Önümüzdeki günlerde skalaya yönelik çalışmalara başlanılacağını belirten Başkan Kaygusuz;”Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü bünyesinde halen 2000 TL gibi düşük maaş alan üyelerimiz var. Çalışanlar arasındaki maaş dengesizliğini ortadan kaldırmaya yönelik talebimizi Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğüne ilettik. Genel Müdür Besim Şişman da bu teklifimize sıcak baktı” dedi.

“YENİ YILDA SKALA DÜZENLEMESİ OLACAK”
Petrol emekçilerinin sorunlarını dinlemek için saha ve atölyelere yönelik gezilerinin sürdüğünü ifade eden Başkan Kaygusuz sözlerini şöyle sürdürdü;”Yeni yıla artık sayılı günler kaldı. Hedefimiz yeni yılın ilk aylarında skala düzenlemesini yapmak. Bu konuda mesafe alacağımıza inanıyorum. Çalışanlar arasında yıllardır çözülemeyen skala sorununu gidermek istiyoruz. Petrol emekçilerinin çoğu skala düzenlemesinin biran önce yapılmasını istiyor. Ücret dengesizliği ortadan kalktığı an petrol emekçileri de rahatlayacak.”

Editör: TE Bilişim