**Batman’a 28 kilometre uzaklıktaki Batman-Diyarbakır eski yol güzergahında Sekvan akaryakıt istasyonu marketine gece gelen şapkalı iki kişi, istasyon sahibi 53 yaşındaki Ali Ergün’e tabancayla ateş açtı. Göğsüne isabet eden üç kurşunla olay yerinde hayatını kaybeden Ergün’ün katil zanlıları elektriklerin kesilmesiyle iz kaybettirdi…

SİGARA VE YİYECEK İSTEDİLER

Batman-Diyarbakır eski yol güzergahındaki Sekvan akaryakıt istasyon marketinde sigara ve yiyecek isteyen şapkalı iki kişi, 53 yaşındaki Ali Ergün’ü tabancayla öldürüp iz kaybettirdi. Olay gece 01.10 sıralarında Batman’a 28 kilometre uzaklığındaki Karpuzlu (Selibe) köyü yakınlarındaki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Uzun süredir Batman-Diyarbakır eski yol güzergahında akaryakıt istasyon sahipliğini yapan iki evli ve 14 çocuk babası Ergün, şapkalı iki kişinin, “Sigara ve yiyecek istiyoruz” demeleri üzerine açtığı marketin önünde elektriklerin kesilmesi ile bir anda tabancalı saldırıya uğradı.  5 kurşundan 3’ünün vücuduna isabet ettiği Ergün olay yerinde yaşamını yitirdi.

OĞLU SİLAH SESLERİYLE UYANDI

Karpuzlu köyü muhtarı Osman Özkanat, cinayetin istasyondaki mobesse kamera görüntülerine de yansıdığını ifade ederek şöyle konuştu: “Gece 01.10 sıralarında bir yolcu otobüsü ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra fırsatı kollayan şapkalı 35-40 yaşlarında iki kişi elektriklerin kesildiği sırada sigara ve yiyecek getiren Ali Ergün’e market kapısında ateş açıyor. Olay sonrası iki zanlı parka çektikleri Toros marka araçları ile hızla Malabadi tarafına kaçıyorlar. Olayın görüntüleri Jandarma tarafından inceleniyor. Uzun yıllardır istasyonu olan Ali Ergün’ün kimseyle sorunu yoktu. Olay anında istasyonda yatan küçük oğlu Habip’in haber vermesiyle istasyona koştuk. Ancak zanlılar kaçmıştı.”

KÖYDE TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapıldıktan sonra cenazesi Karpuzlu köyüne getirilen Ali Ergün’ün cenaze törenine Batman ve çevre köylerinden kalabalık bir topluluk katıldı. AK Parti Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulu ve Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk, Ergün ailesine ‘başsağlığı’ dileğinde bulundu. Akaryakıt istasyonundaki bazı personeller ise şunları söylediler: “2003 Yılından beri hizmete açılan Sekvan petrol istasyonunda 2007-2008 yılında bir hırsızlık olayı yaşanmıştı. O olay da aydınlatılmıştı. Kamera görüntülerinde zanlıların birisinin kafasında siyah şapka, diğerin de ise kırmızı çizgili bir şapka var. Market önünde yaşanan olayın görüntülerini incelemeye alan Jandarma’nın bir an önce olayı aydınlatmasını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim