* Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, önümüzdeki günlerde 500 işçi alımı gerçekleştirecek TPIC'in alımlarını Batmanlı işsizlerden oluşturmasının gerektiğini söyledi. Koç'un sahipliğini üstlendiği TÜPRAŞ Batman Rafinerisi'nin de üç rafineri doğurduğunu belirten Kaygusuz: “Batman’da petrol sanayisi dışında bir iş alanı yok. TÜPRAŞ'ın 60 yıllık Batman rafinerisine yeni üniteler kazandırmasını bekliyoruz” dedi.

“İŞSİZLİKTE İLK ÜÇTEYİZ”
Nüfus oranına göre işsizlikte ilk üçte yer alan Batman’da son iki ay içinde 10 bini aşkın işsizin TPIC'e başvurmasının petrol şehrindeki tabloyu gözler önüne serdiğini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz: “Petrol sektörleri burada artık büyümeli. Çünkü başka alan yok” dedi. TPIC'in bölgede en büyük sahayı Batman'da açmaya hazırlandığını kaydeden Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakın bir tarihte TPIC, 500 civarında eleman alımını Batman'da gerçekleştirecek. Sondaj ve kuyu tamamlama işleri ağır bir iş koludur. Bu alanda tecrübeli elemanların alınması gerekiyor. Daha önce TPIC'te çalışan 350 emekçinin iş akidi feshedilmişti. TPIC'le mahkemelik olan bu emekçilere ‘davalarınızı geri alın işe girin’ deniliyor. Bu yanlış bir anlayıştır. Eski mağdurların dışında alınacak işsizlerin Batman'da ikametgah zorunluluğu getirilmeli ve bu çalışanlar da olmalıdır.”

“TÜPRAŞ YENİ ÜNİTELER AÇMALIDIR”
Ülkenin en eski rafinerisi TÜPRAŞ Batman'ın 2007 yılından itibaren Koç'un sorumluluğunda olduğunu da ifade eden Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Kaygusuz: “Batman Rafinerisi kar eden bir rafineri. Sadece asfalt ağırlıklı üretim yapan Batman Rafinerisine yeni üniteler de eklenmelidir. Yılda 1 Milyon ton üzerinde asfalt üretimi gerçekleştiren Batman rafinerisinin de yeni ünitelere gereksinimi var. Batman'da petrol ağırlıklı sektörler var. Bu nedenle herkesin gözü TP, TPIC ve TÜPRAŞ'tadır. Koç şirketler topluluğu sorumluluğundaki TÜPRAŞ Batman rafinerisinin geliştirilmesinin zamanıdır. Son yıllarda Batman her ne kadar tekstil kenti olma yolunda mesafe kat ettiyse de bu şehri var eden petroldür. Bölgede en fazla petrol üretiminin yapıldığı şehir Batman'dır ama son yıllarda petrol sektörlerinin küçülmesi işsizliği de beraberinde getirmiştir” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim