** ABD’nin Transatlantic petrol şirketi, Kozluk-Şelmo petrol sahasında bu yıl kazdığı yedi kuyuda da 35 graviteli petrol buldu. İki ay önce Bismil ilçesi yakınlarında açtığı Bahar ve Göksü kuyularında günde 550 varil petrol üretimine başladı.


KARA ALTIN DOPİNGİ
Son üç yıldır Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Şelmo petrol sahasının ruhsatını kiralayan ABD’nin marka petrol şirketlerinden Transatlantic, bu yıl sahada açtığı yedi kuyuda da petrole rastladı. Transatlantic şirketi yetkilileri, sahada açtıkları 50 kuyuda günde ortalama 2 bin varil petrol üretiminin yapıldığını söylediler. 35 Gravitedeki kaliteli petrolün bölgede sadece Şelmo petrol sahasında çıktığını belirten Transatlatic firması yetkilileri: “Şelmo sahasında son yılların en yüksek verimi elde edildi. Sahada yeni kuyular da açılacak” dediler.


BAHAR VE GÖKSU’DA PETROL
Kozluk-Şelmo petrol sahasının yanı sıra Diyarbakır’ın Bismil ilçesi yakınlarında da petrol bulunduğunu ifade eden Transatlantic firmasının petrol mühendisleri, şöyle konuştular: “2 bin metre derinlikte petrol tabakasına rastlanıldı. İki kuyudan da günde ortalama 550 varil petrol üretimi yapılıyor. Hedefimiz Şelmo sahası ile yeni kuyularda günlük petrol üretimini 3 bin varilin üzerine çıkartmaktır. 2014 yılında da Batman ve Diyarbakır’da yeni kuyuların açılması planlanıyor.”

Editör: TE Bilişim