TP VE BOTAŞ GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR
Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ toplu iş sözleşme görüşmeleri 24-26 Temmuz tarihlerinde start alıyor. Hükümet ile Türk-İş arasında toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesinde protokolün imzalandığını kaydeden Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz; “24 Temmuz’da Türkiye Petrolleri, 25-26 Temmuz’da da Botaş işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmelerinin maddeleri masaya yatırılacak. Türkiye Petrollerinde birinci yıl için yüzde 7.5, ikinci yıl için yüzde 5 artış konusunda uzlaşmaya varılmıştı. Ayrıca bazı ücretlerde de iyileştirmelere gidilecek” diye konuştu.
“TPİC KAMU KURUMUNA DÖNÜŞTÜRÜLSÜN”
Şube Başkanı Kaygusuz, şöyle devam etti; “Her şeyden önce Türkiye Petrollerinde ücret dengesinin giderilmesine yönelik taleplerimiz olacak. Türkiye Petrollerinin mevcut haliyle korunması öncelikli hedef noktamız olacak. 10 Gün önce Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü’nde oturma eylemi yapılmıştı. Şimdi tekrar Türkiye Petrolleri’nin son durumuyla ilgili görüşme yapılacak. Saha hizmetlerinin TPİC’e devredilmemesi konusunda ısrarlıyız. Şayet bu hizmetler TPİC’e devredilirse, TPİC’in de bir kamu kurumu haline getirilmesini istiyoruz. TPİC’te yeni düzenleme olursa, petrol emekçileri de bu şirkete geçiş yapabilecek.”
“GÖNÜLLÜ EMEKLİLİK ESAS ALINMALI”
Türkiye Petrollerinde gündemde olan erken emekliliğin de gündemden kaldırılmasına yönelik ciddi taleplerinin olduğunu kaydeden Başkan Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Petrolleri’nde işçiler erken emekliliğe karşı. 50 Yaşta kim emekli olmak ister? Yeni yapılanma çerçevesinde emekli sınırındaki işçilere 10 ay maaş vb gibi cazip teklifler öneriliyor ama biz erken yaşta emeklilik yerine ‘gönüllü emeklilikten’ yanayız. Batman, Adıyaman ve Trakya şubeleri ile birlikte ortak hareket ediyoruz. Amacımız Batman’ı var eden Türkiye Petrolleri’nin küçülmemesidir.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim