** Batman Milletvekili M.Ali Aslan, kentteki yüksek işsizlik oranının nedenlerini soru önergesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yöneltti.

“PETROL VAR, İŞ YOK”
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman’ın işsizlik sorununu Meclis’e taşıdı. Başbakan Davutoğlu’na soru önergesi yönelten Aslan: “İşsizliğin en yüksek olduğu illerin başını çeken Batman ayrıca Türkiye’de en fazla petrol üretilen birinci il olma özelliğini taşıyor. Türkiye ekonomisine ciddi katkısı olan Batman’ın yer altı kaynakları işsizlik oranından da anlaşılacağı gibi halka yansıması pek olmuyor. Batman’dan üretilen petrolden elde edilen kazancın bir bölümü Batman’ın işsizlik sorununu gidermek için ayrılabilir” dedi.

BAŞBAKAN’A SORDU
Milletvekili Aslan’ın soru önergesi şöyle; “-Batman’ın yıllık petrol geliri tam olarak ne kadardır? - Batman’da üretilen petrol gelirleri tam olarak nereye harcanıyor? - Batman’ın işsizlik sorununu çözmek için, Batman’da üretilen petrolden elde edilen kazancın belli bir bütçesini ayırmayı düşünüyor musunuz? - Batman’daki işsizlik sorunu ile ilgili şuana kadar bir çalışmanız oldu mu? - Batman’ın Türkiye’nin işsizlik oranında ilk sıralarda yer alması hükümetin bilinçli bir politikasının sonucu mudur? - Batman’daki işsizlik sorununun çözümü için bir projeniz var mı?”

Editör: TE Bilişim