**Batman-Bitlis il sınırındaki merayı paylaşamayan iki köy arasındaki sorunu Batman Kadastro Müdürlüğü’nün uzmanları çözüme kavuştururken, 2500 dönümlük mera Bitlis il sınırları içinde sayıldı. Sorunun çözülmesiyle iki köy arasındaki gerginlik de sona erdi.

ANLAŞMAZLIK GİDERİLDİ
Batman’ın Sason ilçesinin Çakırpınar ile Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Özendi köylerinin paylaşamadıkları sınırdaki meraya yıllar sonra çözüm bulundu. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı meradaki anlaşmazlık Batman Kadastro Müdürlüğü’nün uzmanları çözdü. İki il arasında 2500 dönümlük merada incelemelerde bulunan Kadastro uzmanları, soruna köklü çözüm buldu.

MERA BİTLİS İL SINIRLARINDA
Batman ile Bitlis il sınırları arasındaki mera için bir süre önce çalışma başlatan Kadastro uzmanları, meranın tamamının Bitlis sınırları içinde olduğunu tespit etti. İl sınırındaki meraya köklü çözüm bulan Kadastro uzmanları ile yetkililere teşekkür eden Özendi köy sakinleri; “İki ilin sınırları arasındaki köylüler arasında bu mera tartışma konusuydu. Zaman zaman karşı karşıla geliniyordu. Sorunun çözüme kavuşmasıyla rahat nefes alınmış oldu” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim