** Sebze-meyvelerin, AVM’lere göre daha ucuz fiyatla satıldığı halk pazarlarında ucuz meyve dönemi geride kaldı. Patatesin kilosu 3, muzun kilosu ise 2.5 TL’den alıcı buluyor.


PAZAR, ATEŞ PAHASI

Alışveriş merkezlerine oranla ucuzluğun adresleri olan seyyar pazarlarda da sebze-meyve cep yakıyor. Nevşehir’den getirilen ve bir ay öncesinde kilosu 50 kuruştan satılan patates, 3 liraya yükseldi. Muzun 2.5, narın 1.5, mandalinanın ise 1 liradan alıcı bulduğu pazarda, esnaflar her gün fiyatı artan patatesten şikayetçi. Her geçen gün patates fiyatının arttığına işaret eden bazı esnaflar, şöyle konuştular: “Bugün itibariyle patatesin kilosunu 3 liradan satıyoruz. Ancak patates yakında 5 lirayı bulur. Kış mevsiminde her kesimin ilgi gösterdiği patates, piyasanın zam şampiyonu oldu.”


UCUZ MEYVE TELAŞINDALAR

Batman’daki dargelirli aileler, ucuz meyve alabilmek için seyyar satıcıların yolunu tutuyor. Bu yıl soğuk havaların fiyatları arttırması nedeniyle ucuz meyve alabilmek için pazar pazar dolaştıklarını belirten bazı dar gelirliler, şunları söylediler: “Pazarda ucuz meyve bulmak mesele. En ucuz meyve bir dönem patatesti. Artık patatese yanaşamıyoruz. Marul, maydanoz ve mandalina alabiliyoruz. Pazardaki ucuzluk dönemi bitti.”

Editör: TE Bilişim