**Çağdaş Web TV’nin programına katılan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir: “2020’de pandemi şartlarına rağmen 808 işletme açılırken, 127’si de kapandı. Şirket sayısının artması bakımından Batman iyi noktada” dedi.

“127 ŞİRKET KAPANDI”
Batman Çağdaş’ın kentin gündemine dair ‘canlı yayınları’ sürüyor. Çağdaş Web TV’nin yayınına katılan BATSO ve Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir, ticaret, sanayi ve odanın faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Batman’da geçen yıl 808 firmanın açıldığını belirten Demir: “Pandemi sürecine rağmen 808 firma açıldı. Harika bir rakam. Kapanan sayısı ise 127’dir. 2019 yılına göre yüzde 58 artış oldu. Bu rakam hiçbir il’de yok. Pandemide verilerin düşmesiyle ve ikinci OSB’nin devreye girmesiyle iş alanlarının genişleyeceğine inanıyorum” dedi.

“YATIRIMCILAR, SURİYE’NİN
İNŞASI İÇİN HAZIRLIKLI OLMALI”
Editörümüz Barış Arslan’ın sunduğu programda ihracat rakamlarını da paylaşan BATSO Başkanı Demir, şöyle devam etti: “TİM’den aldığımız veriler 2019’da 30 Milyon dolardı. 2020’de pandemiye rağmen 35 Milyon dolar olmuş. Genelde TİM ile Bakanlığın rakamları tutmuyor ama bizdeki veriler bunlar. Suriye ve Irak’taki iç savaşların bitmesiyle ciddi hazırlıklar yapmalıyız. Bu ülkeler yeniden inşa edilecek. Yatırımcılarımıza sesleniyorum; Suriye’nin inşasına kendinizi hazırlayın. Her sektörde hazırlıklı olmalıyız. Suriye ve Irak, bizim için inanılmaz bir pazar. İhracatımızın yüzde 80’i de buralara yapılıyor. Batman olarak pastadan payımızı almalıyız.”

“İKİ OSB BİRBİRİNE ENTEGRE EDİLECEK”
İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin yerinin belirlendiğini de ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Demir, şöyle devam etti: “Mevcut OSB’de 74 parsel yatırımcılara dağıtılacak ve genişletme alanı tamamlanacak. Artık 2. OSB’nin hazırlıklarını yapıyoruz. Sayın Valimizle birkaç toplantı yaptık. İkinci OSB için yerimiz belirlendi. Bakanlıkla gerekli yazışmalar yapıldı. Yer sıkıntısı olmayacak bir alan planlandı. 300 Civarında yatırım yapmak isteyen yatırımcı var. İkinci OSB ile yer sorununu aşacağız. İki OSB’yi de birbirine bağlayacak bir bağlantı yolu açılacak. İki OSB birbirine entegre olacak. Yine aynı yerde Canlı Hayvancılık OSB de planlanıyor.”

“HİBE İÇİN SADECE 1 KİŞİ BAŞVURDU”
‘İşletmelere yönelik desteklerde üyelerinizi nasıl bilgilendiriyorsunuz’ sorusuna yanıt veren Demir: “Sosyal medyayı aktif kullanıyoruz, mesajlar gönderiyoruz. Üyelerimiz ve oda ile ilgili tüm çalışmaları paylaşıyoruz. Üyelerimize sitemim var; odanın web sitesi ve sosyal medya hesaplarını fazla takip etmiyorlar. İş geliştirme projesi vardı. Mevcut firmalarımızın işini geliştirmesi için hangi makineyi alırsa alsın 400 Bin TL ye kadar hibe veriyordu. Biz günlerce bunun bilgilendirmesini yaptık. Ankara’dan heyet davet ettik, bilgilendirme yapılacaktı. O gün toplantıya Batman’da sadece bir kişi katıldı. Üyelerimiz daha duyarlı olmalı” diye konuştu. Öte yandan Batman Çağdaş’ın yayınını yaklaşık 25 bin kişi izledi.

Editör: TE Bilişim