*TPAO’da petrol emekçisi kadar Genel Müdür ve Bölge Müdürü’nün de yeterli maaş almadığına dikkat çeken Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz; “Petrol emekçilerinin eriyen ücretlerinin tekrar eski seviye getirilmesi öncelikli hedefimizdir” dedi.

“PANDEMİDE ÜRETİM REKORU KIRILDI”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, pandemi döneminde petrol emekçilerinin üretim rekorunu kırdığına işaret etti. Batman bölgesinde günlük 36 Bin varil petrol üretimi yapan petrol emekçilerinin kök ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirten Şube Başkanı Kaygusuz: “Sadece petrol emekçilerinin de değil kazanan ve sürekli üretim artışını gerçekleştiren TPAO’dan Genel Müdürden Bölge Müdürüne kadar üst düzey yetkililerin de maaşlarının yetersiz olduğunu söylüyoruz. Verdiğimiz mesajlardan biri de herkesi kapsayacak bir ücret düzenlemesine geçilmesidir. TPAO, göz bebeğimizdir. Bu kurumu daha iyiye taşımak için petrol emekçisi de özveriyle çalışıyor. Olaya tek taraflı bakmıyoruz. İşvereni de düşünüyoruz” dedi.

“TPAO, ENTEGRE BİR YAPIYA KAVUŞTURULMALI”
TPAO’nun yıllar öncesindeki gibi entegre bir yapıya kavuşmasının gerektiğine işaret eden Başkan Kaygusuz, şöyle devam etti: “Bu şirket nasıl 50-60 yıl önce petrolü arayan, bulan, üretim yapan ve satış yapan bir şirket hüviyetindeyse yine aynı bir yapıyla BOTAŞ, TPIC ve diğer petrol sektörlerini de içine almalıdır. Bu yıl petrol emekçilerinin taleplerini yeni yıl hediyesi olarak ücretlerine artış yapılması istiyoruz. Emekçilerin eriyen ücretlerinin tekrar eski seviyeye getirilmesini bekliyoruz. Düşük ücret yani ‘skala’ düzenlemesine yönelik TPAO Genel Müdürlüğünün de bize verdiği destek önemlidir. Artık ücretlerde köklü bir değişim kaçınılmazdır.”

TOPLU SÖZLEŞME HAZIRLIĞI
Yeni yılın ilk aylarının toplu sözleşme süreci ile geçeceğini de ifade eden Başkan Kaygusuz; “TPAO başta olmak üzere BOTAŞ ve TPIC kuruşlarında da toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak ama öncelikle bu salgın döneminde herkesin sağlıklı olması tek arzumuzdur. Kısacası petrol işçisi geçinebilecek bir ücret talep ediyor. TPAO’da yıllardır çalışan arkadaşlarımızın aldığı düşük ücretlere dikkat çekiyoruz. TPAO’da 15-20 yıl süreyle çalışan işçinin aldığı ücret 3-4 Bin TL civarındadır. Bu bordroları da kamuoyu ile paylaşabiliriz. TPAO, Batman kadar bu ülke için de önemli bir kuruluştur. Kendi ayakları üzerinde duran bu kuruluşun artık çalışanların ücretlerini de gözden geçirmesinin vaktidir” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim