*Batman Şehirlerarası Oto Garı’ndaki esnaf ise eski günleri arıyor. 20 Otobüs firması ise günde ortalama 300 yolcuyu diğer illerle buluşturuyor. HES uygulamasıyla birlikte yolcu sayısının düştüğü Otogar’da eski günleri aradıklarını belirten bazı firma temsilcileri: “Zor günler geçiriyoruz” diyorlar.

UÇAKLA YOLCULUK YAPAN YAPANA

Seyahatlerde kısıtlamaların kaldırılmasının ardından Batman’da hava yolculuğuna ilgi arttı. Batman Hava limanında her gün ortalama 850’ye yakın yolcu İstanbul ve Ankara ile haftada üç gün direkt İzmir’e sefer yapıyor. Malik Turizm Seyahat Firması yetkilisi Şemsettin Yıldız, Pandemi döneminde Batmanlıların daha çok uçakla yolculuğu tercih ettiğini söyledi. THY’nin İstanbul yeni hava limanı, Anadolu Jet’in Sabiha Gökçen, Pegasus’un da İstanbul-Sabiha Gökçen hava limanı ve İzmir’e de hafta 3 gün direkt sefer düzenlediğini belirten Yıldız: “Son aylarda Batman’da uçakla yolculuk yapanların sayısında artış var. Biletler ortalama 320 ila 350 TL arasında değişiyor. Batman hava limanında günde 850 yolcu sefer yapıyor” dedi.

OTOBÜSLERDE YOLCU SAYISI DÜŞTÜ

Hava yolculuğunda seyahat edenlerin sayısında artışın olduğu Batman’da, otobüslerle seyahat eden yolcu sayısında ise büyük düşüş yaşanıyor. Pandemi öncesinde günde ortalama 1000’in üzerinde yolcunun seyahat ettiği Batman şehirler arası otogar da 20 firma, korona salgını döneminde 300 yolcuyu diğer illerle buluşturuyor. HES uygulaması nedeniyle yolcuların bilet kesmekte zorlandıklarını belirten bazı otobüs firması yetkilileri: “Eski günleri arıyoruz. Yolcu sayısı oldukça düştü. Uçaklara göre biletler daha ucuz. Yine de vatandaşlar HES uygulamasıyla karşılaşınca zorlanıyor. Zor günler geçiriyoruz. Pandemi öncesinde yolcu potansiyeli iyi düzeydi ama şimdilerde maalesef o potansiyeli yakalayamıyoruz” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim