“UZUN VADEDE ALTINA
YATIRIM YAPAN KAZANIYOR”

22 Ayar altının 375 TL’den alıcı bulduğu şu günlerde Batman’daki kuyumcular, düğün sezonu ile birlikte eski günlerini arıyor. Bozo Golden Plaza’da kuyumculuk yapan Rıfat Parlar, eski iş ortamını bulamadıklarını söyledi.

Bazı çiftlerin 100 gram altın yerine 50 gram altın alabildiklerini belirten Parlar, şunları kaydetti: “Biz de diğer sektörler gibi önceki yılları arıyoruz. Çiftler, eskisi gibi altın alamıyor. Bütçelerine göre hareket ediyorlar. Tek sevincimiz altına uzun vadede yatırım yapanların kazanmasıdır. Çünkü son dönemlerde altına yatırım yapan kazandı.”

GELİNLİKLERİN FİYATLARI DEĞİŞMEDİ
Belediye sarayı karşısında bir süredir Nisanur Gelinlik Mağazası işletmecileri, pandemi nedeniyle eski nişan törenlerinin yok denecek kadar azaldığına işaret etti. Kiralık gelinlik fiyatlarının 500 TL ile 5000 TL arasında değiştiğine işaret eden Nisanur mağazası yetkilileri: “Pandemi döneminde her sektörde olduğu gibi biz de etkilendik. Düğün sezonu nedeniyle piyasada az da olsa bir kıpırdama var. Geçen yılın fiyatı neyse gelinlik fiyatlarında hiçbir değişiklik yok. Bu süreçte yüzde 60 oranında etkilendik. Düğün mevsimiyle işlerin daha da açılmasını bekliyoruz” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim