**Türk Tabipler Birliği Batman Şubesi ve SES Batman Şubesi, hızla artan korona vakalarına dikkat çekerek, ortak açıklamada bulundu. Açıklamayı okuyan SES Şube Başkanı Deniz Topkan; “Eksik, yanlış politikalar ile başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan COVID-19 pandemisi maalesef üçüncü ve en büyük pikini yapıyor” dedi.

“ETKİLİ AŞILAMA YAPILMALI”
Tabipler Birliği Batman Şubesi ve SES Batman Şubesi, ülke genelinde artan korona vakalarına dikkat çekti. TTB Şubesinde yapılan basın açıklamasına Oda Şube Başkanı Selahattin Oğuz, SES Şube Başkanı Deniz Topkan ve sendika üyeleri katıldı. Basın açılmasını okuyan SES Şube Başkanı Deniz Topkan: “Aşılamada hedef toplumsal bağışıklık olmalıdır. Etkili bir aşılama programı uygulanmalıdır. Aşıdan patenti ortadan kaldıracak uluslararası adımlar atılmalıdır. Aşılamada hedef toplumsal bağışıklık olmalıdır. Etkili bir aşılama programı uygulanmalıdır. Aşıdan patenti ortadan kaldıracak uluslararası adımlar atılmalıdır. Pandeminin bütün yükü her zamanki gibi sağlık emekçilerine çıkarılmak istenmektedir. Kadrolu güvenceli istihdam ile personel açığını kapatın” dedi.

“SALGINDA 3. PİKİ YAŞIYORUZ”
Topkan, şöyle devam etti; “Eksik, yanlış politikalar ile başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan COVID-19 pandemisi maalesef üçüncü ve en büyük pikini yapıyor. Pandemi ile mücadele derhal geniş katılımlı yerel pandemi kurullarına devredilmelidir. Bu kurullara yerel yönetimler, sağlık emek-meslek örgütleri ve toplum dahil edilmelidir. Uluslararası dolaşım en aza indirgenmeli, yurtdışı seyahatlerinde 14 gün karantina uygulanmalıdır. Ne biz ne de bir tek yurttaşımız artık önlenebilir bir hastalıktan dolayı ölüme gönderilmemeli ve sorumluluk çarkları döndüren emekçiye yüklenmemelidir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim