**Ömrünün yarısını Cezaevinde geçiren kapatılan eski DTP Batman İl Başkanı Ayhan Karabulut; “Formumu korumak için Cezaevinde hep spor yaptım. Bir de okumakla zamanım geçti” dedi.

“KİTAP YAZMAK İSTİYORUM”

Kapatılan DTP Batman İl teşkilat başkanlığı görevini yaparken tutuklanan ve uzun süre Batman M Tipi Cezaevinde kalan Ayhan Karabulut, formunu koruyabilmek için spor yaptığını söyledi. Cezaevinde zamanının boş geçirmediğini anlatan Karabulut; “Hep okudum. Şimdi de önümü görüp kitap dahi yazmak istiyorum. Çünkü Cezaevi ayrı bir dünya. Yaşadıklarımı kitapta bir araya getirmek istiyorum” diye konuştu.

“BATMAN ÇOK DEĞİŞMİŞ”

Cezaevinden çıktıktan sonra Kozluk-İsmailka köyünde ziyaretçileri kabul eden eski politikacı Ayhan Karabulut, Batman’ın çok değiştiğini de söyledi. Kentin bazı güzergahlarını tanımakta güçlük çektiğini anımsatan Karabulut, şöyle devam etti; “Bazen kentin sokaklarında tek başıma dolaştığımda ‘kaybolurum’ diye düşünüyorum. Batman son yıllarda fiziki olarak da mesafe kat eden bir kent olmuş. Bu kadar kısa sürede kentin değişeceğini beklemiyordum.”

Editör: TE Bilişim