**Hasankeyf’te taşınan 610 yıllık minare, Kültürel Park’taki yeni yerinde yükseliyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen; “Tarihi minare yükseldikçe yeni yerleşim birimimiz de güzel bir siluete kavuşuyor” dedi.

ÖZEL HARÇ KULLANILIYOR
Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde yapımını süren Ilısu baraj gölünden etkilenmemesi için taşları tek tek sökülerek taşınan 610 yıllık Sultan Süleyman Koç Camisi’nin minaresi, Dicle nehri kıyısında bulunan Kültürel Park’ta yeniden yükseliyor. Ilısu baraj gölü nedeniyle su altında kalacak tarihi eserlerin korunması amacıyla taşları büyük titizlikle sökülen 610 yıllık Sultan Süleyman Koç Camisinin minaresinin yarısından fazlası tamamlandı. Minarenin taşları, özel olarak hazırlanan taşla yeniden üst üste konuluyor.

İKİ TARİHİ MİNARE VE
CAMİ YAN YANA
Motifleri zarar görmeyen iki minarenin taşındığı Kültürel Park’ta, Süleyman Koç Cami minaresinin ardından El-Rızk minaresinin de yapımına başlanacağını belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “İki tarihi minaremizin de aralarında bulunduğu 7 eser, yeni yerleşim birimine eski dokuyu yaşatacak. Kültürel Parkın en güzel bölümü geçmişi 610 ile 650 yıllık cami ve minarelerinin bir arada olduğu yarım ada olacaktır. Süleyman Koç ile Kızlar camilerinin minarelerinin bitirilmesinin ardından camilerin eksiklikleri tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar tarihi camilerimizin ibadete açılacağını tahmin ediyoruz. Tarihi minare yükseldikçe yeni yerleşim birimimiz güzel bir siluete kavuşuyor” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim