**Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, son süreçte devlet yatırımlarının güzergahı olan Güney Raman bölgesiyle ilgili görevden uzaklaştıran Belediye Başkanı Mehmet Demir’in söylemlerine yanıt verdi; “O bölgede merhum babamın 1987 yılında alıp ve uzun süre tuğla fabrikasına dönüştürdüğü alanın dışında şahsıma ve 12 kardeşime ait tek bir parça arsam yok. Bu iddiayı ileri süren malum şahıs önce aynaya baksın. Bunlar tamamen siyasi ahlaksızlıktır.”

ÖZDEMİR’DEN İDDİALARA YANIT
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, teşkilat yönetimiyle birlikte basın turuna çıktı. 500 Yataklı hastanenin yeri ve İluh’ta kentsel dönüşümle ilgili görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mehmet Demir’in iddialarına yanıt veren Milletvekili Özdemir; “Bu tür polemiklere girmek istemiyorum ama insanlara çamur at izi kalsın mantığıyla yaklaşanlara da cevap vermek gerekiyor. Belediyenin lansmanında yaptığım açıklama sonrası görevden alınan belediye başkanın şahsıma yönelik ‘Yeni hastanenin bölgesinde arsaları var’ gibi asılsız iddiaları tamamen siyasi ahlaksızlıktır. O bölgede merhum babamın 1987 yılında aldığı ve uzun süre tuğla fabrikası olarak kullanılan alanın dışında ne benim ne de 12 kardeşime ait tek metre kare arsa yok. Bu iddiayı ortaya atan şahıs bunu belgelemekle mükelleftir. Öncelikle aynaya baksınlar. Kendileri veya önceki arkadaşlarının döneminde insanlarımıza nasıl zulüm ettiklerinin hesabını versinler” dedi.

“O BÖLGEYE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DE YAPILACAK”
Özdemir, şöyle devam etti; “O bölgeye devlet yatırımlarının yapılması için özel çaba gösterdiğimiz doğrudur. Çünkü münbit araziler nedeniyle kıraç arazileri tercih ediyoruz. Ayrıca dezavantajlı mahalle sakinlerimizin hizmetlerden yararlanması için de en ideal bölge. Arazilerin büyük bölümü devlet hazinesi. Bu manada şehre kazandırılmak istenen yatırımları görmek yerine siyasi rant elde etmek vicdani değildir. Şahsımla ilgili bu iddialarda bulunan şahıs kendine ve ağababalarına baksın. Hangi tatil beldelerinde hangi tesisleri var bilen biliyor. Kimseye veremeyecek hesabım yok ama böyle ahlaksız iddialara da göz yummam mümkün değil. Ayrıca yine söz edilen bölgeye de Diş Hekimliği Fakültemizin kurulması için de gerekli işlemleri sürdürüyoruz. Hizmeti ve yatırımları şehrin dört bir yanına kaydırmak istiyoruz.”

“BİR İHANET VARSA KENDİLERİ YAPMIŞTIR”
Turgut Özal bulvarında daha önce ailelerine akaryakıt istasyonunun alışveriş merkezine dönüştürülme sürecine de dikkat çeken Milletvekili Özdemir; “Yine asıl bir iddia da ailemize ait olan yerle alakalı. Bunu da dile getiriyorlar. Önceki arkadaşları döneminde komşularımıza dahi verilen imar iznini bize vermediler. Biz de o dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak gereken izinleri aldık. Peki o izinleri neye göre aldık, yine kendi dönemlerinde verdikleri mevcut imar izinleri üzerinden. Eğer o dönem Bakanlık yanlış bir karar vermişse yine sizin kararlarınızı emsal göstererek vermiştir. Yani ortada bir ihanet varsa bir yanlış varsa kendilerinindir. Biz Batman’a ihanet etmeyiz. Her şey ortada” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim