** Ortadoğu’daki savaşa Batmanlı Ziya Saran, farklı bir kampanya ile dikkat çekiyor. Kentin işlek noktalarında yüzlerce plastik top ve çeşitli oyuncaklar dağıtan Saran: “Savaşın durması için herkes oyuncakları arabalarına ve işyerlerine assın” diyor.

 

FARKLI KAMPANYA

Batmanlı Ziya Saran, sıradışı bir kampanya ile ‘savaşa hayır’ diyor. Satın aldığı yüzlerce plastik top ve çeşitli oyuncakları kentin işlek güzergahlarında otomobil sürücülerine ve işyerlerine dağıtan Ziya Saran, toplumsal duyarlılık bekliyor. Dağıttığı oyuncakların savaş bitene dek araç sahipleri ve işyerlerinde asılı tutulmasını isteyen Saran: “Irak’ta, Yemen’de, Suriye’de, Libya ve savaşın sürdüğü diğer ülkelerde savaşın son bulması için böyle bir kampanya başlattım. Savaştan en çok çocuklar etkileniyor. Farkındalık oluşturma adına araç sürücüleri ile işyerlerine oyuncakları bırakıyorum” dedi.

 

“AĞAÇLARA DA OYUNCAK
ASMAK İSTİYORUM”

Duyarlı yurttaş Saran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bireysel olarak ve kendi imkanlarımla bu kampanyayı başlattım. İsteğim savaş bitene dek oyuncakların araçlarda ve işyerlerinin camlarında asılı kalmasıdır. Atatürk parkında da tüm ağaçlara oyuncak asılması için yöneticilerden destek istiyorum. En azından 1 ay süreyle bana böyle bir iznin verilmesini rica ediyorum. Bu şekilde sesimizi daha gür duyurabileceğiz. Tüm kamuoyunu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Dünya barışı için herkes üzerine düşeni yapmalı.” 

Editör: TE Bilişim