** Yerel seçim çalışmalarına hız veren BDP Batman il teşkilatı, STK ziyaretlerini sürdürüyor. Adaylara eşlik eden Milletvekili Ayla Akat Ata: “Oyların yüzde 80’ine talibiz” dedi.


STK TURU

BDP Batman Belediye Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, yerel seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerini sürüyor. Adaylara BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Belediye Başkanvekili Serhat Temel de eşlik ediyor. BDP’liler, Petrol-İş, Emekliler Derneği Batman Şubesi, Kurdi Der ve Tüm Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Özdemir ve Akel’e tam destek vereceğini belirten kurum başkanları, Batman’ın kendi kimliğine sahip çıkacak ve kendi iradesini ortaya koyacak bir birikime sahip olduğunu dile getirdi.


İDDİALI KONUŞTU

Ziyaretler sırasında konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, seçimlerde BDP’nin bölgede oyların yüzde 80’ine talip olduğunu ve bu hedefini gerçekleştireceğini belirten Ata: “Partimizin iki eş başkanı Diyarbakır ve Mardin’e göndermiş olmasının ‘Özerk Kürdistan Demokratik Türkiye’ şiarımızın pratikleşmesi bakımından çok çok önemli. Şimdi iki arkadaşımızın da Batman’da belediye eşbaşkan adayı olmasının da ağır sorumlulukları var. Baktığımızda gerçekten de Batman’da bir işgal hukuku var, tam bir sömürge hukuku var. ‘İşte burası bir petrol kenti ama sokaklarımıza bir teneke asfalt bile alamıyoruz’ dedik. İşte şimdi bunu pratikleştirmenin, bunu açığa çıkarmanın, teşhir etmenin, bu konuda zorlamanın zamanı. Batman’ın olanın Batman’da kalması, bölge insanına ait olanının bölge insanına kalması noktasında büyük bir mücadele vereceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim