** 12. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi’nin yapıldığı Batman Üniversitesi’de Başsavcı Kasım Tüten’in açıklamaları gündem oluşturdu. Tüten: “Adli tıpçı doktorların yanı sıra yardımcı hizmetler de adli tıp hizmetine girmeli. Otopsi yardımcısı emekli imamlardan oluşuyo. Emekli imamlar kesme işlemi yapıyor” dedi.

ULUSLARARASI KONGRE
Batman Üniversitesi’nde iki gün sürecek 12. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi’ne Başsavcı Kasım Tüten’in açıklamaları damgasını vurdu. Merkez kampüs konferans salonundaki kongreye Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ve uzman akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Adli Tıp uzmanlarından Prof. Dr. Hamit Hancı, amaçlarının adli bilimlerdeki gelişmeleri paylaşmak olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam ise uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.



ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Kongrede söz alan Batman Cumhuriyet Başsavcı Kasım Tüten, Adli Tıp çalışanı sayısının yetersizliğine dikkat çekti. Tüten, şöyle devam etti: “Adli tıpçı doktorların yanı sıra yardımcı hizmetler de bir an önce adli tıp hizmetine girmeli. Otopsi yardımcısı emekli imamlardan oluşuyor. Bu emekli imamlar kesme işlemi yapıyor.” Batman’da tek hekimle adli tıp işlemlerinin yapıldığını da ifade eden Tüten: “700 Bin nüfusa ulaşmış bir yerde tek hekimle adli tıp hizmetlerinin verilmesi çok da mantıklı değil. Bu konu bir an önce değerlendirilip, hekim sayısı ve yardımcı personel sayısı arttırılmalıdır” dedi. Bu arada kongreye katılan akademisyenlere Vali Çelik ve Başsavcı Tüten, plaket verdi.

Editör: TE Bilişim