*Otelin olmadığı 11 bin nüfuslu Sason ilçesine Tarım Gıda ve Hayvancılık Kırsal Kalkınma’dan hibe destekli 8 apart otel yapılacak. Apart oteller için Tarım Teşkilatı ile sözleşme imzaladıklarını belirten Sasonlu girişimcilerden Özgür Can ve İlhami Taşdemir, “Ortalama 22 ila 24 yataklı 8 apart otel, Sason’un otel ihtiyacını karşılayacak. Yüzde 50 hibe destekli otelleri 6 ve 10 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dediler.

OTELİN OLMADIĞI İLÇE

Batman’ın 11 bin nüfuslu Sason ilçesi, nihayet otellere kavuşuyor. Otelin olmadığı Sason ilçesinde Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Projesi’nden yararlanan ilçedeki bazı girişimciler apart otel projeleri için kolları sıvadı. Cazibe iller kapsamındaki Batman’da 1 Haziran 2017 tarihinde hibe destekli projelere başvuran Sasonlu 8 girişimcinin ‘apart otel’ projesi Bakanlıkça uygun görüldü. Çilek, bal, ceviz festivali ile Mereto dağına gezi kapsamında her yıl ilçedeki bazı etkinliklere katılan konukların otel yokluğu yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten iş adamı Özgür Can, “Bir Öğretmenevi’nin olduğu ilçede konuklarımız maalesef kalabilecek bir yer bulamıyor. Apart oteller, ilçemizde hem istihdam alanı yaratacak hem de otel sorununu ortadan kaldıracaktır” dedi.

“OTEL YATIRIMI KAÇINILMAZDI”

Proje kapsamında toplam 8 apart otelin 180 yatak kapasiteli olacağını ifade eden Özgür Can, şöyle konuştu: “1 Haziran 2017 tarihinde Tarım Hayvancılık ve Gıda İl Müdürlüğü yetkilileriyle sözleşme imzaladık. Bir yıl gibi bir sürede 21 odalı apart otel projemizi tamamlamamız gerekiyor. Yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olacak bu yatırımın yüzde 50’si hibe destekli olacak. 800 Metrekarelik arsamızın 400 metrekaresi kapalı alan olacak. Önümüzdeki günlerde apart otelin temelini atacağız. Sason’a gelen bir çok konuk otel bulamayınca ya Batman’a gidiyordu ya da Öğretmenevi’nde kalıyordu. Cazibe yatırım kapsamında hazırladığımız projemiz kabul edildi. Projelerimizin uygun görülmesinde emeği geçen Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas ve Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’a teşekkür ediyoruz.”

TURİZM, SASON’A HAYAT VERECEK

Son yıllarda yayla, doğa turizmi ve festivallerle adından söz ettiren Sason’da tek bir otelin bulunmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu belirten yatırımcı İlhami Taşdemir, “Önümüzdeki aylarda temelini atacağımız 24 yatak kapasiteli apart otel tamamlandığında 15 kişiye istihdam alanı sağlayacağız. Ayrıca festival ve diğer etkinliklerde de konuklarımızı ilçemizdeki apart otellerde ağırlanacak. İmar konusunda yanımızda olan ve bize her türlü desteği veren Belediye Başkanı sayın Cuma Uçar’a teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yılın ilk aylarında apart otelimizi tamamlayıp hizmete açacağız. Tarım teşkilatı ile sözleşmeleri imzaladık. Otellerin yapımıyla birlikte ilçemizde hem inşaat sektöründe hem de diğer alanlarda hareketlilik yaşanacak. Kırsal kalkınmada hibe destekli projelerde ideal yatırım turizmin olduğuna inanıyoruz” dedi. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim