*Batman milletvekili Ataullah Hamidi, Organize Sanayi Bölgesinde 175 yatırımcının talebini yakında değerlendirileceğini ifade etti ve ekledi : “Sadece yatırım değil, uluslar arası bir fuar da Batman’a kazandırılacak.”

“YATIRIMCI CAZİBE PROGRAMI BEKLİYOR”
Seçim bölgesinde incelemelerini sürdüren Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, 175 yatırımcının yer beklediği OSB’nin ikinci etabı için de umutlu konuştu. Cazibe yatırım programında pilot iller arasında bulunan Batman’ın 2018 yılında yatırımlardan yararlanacağını kaydeden Milletvekili Hamidi, şunları söyledi : “Organize Sanayi Bölgesinin ikinci etabı için 175 yatırımcımız yer bekliyor. Bu taleplerin karşılanması gerekiyor. Bir süre önce Başbakan sayın Binali Yıldırım’a, Batman’daki yatırımcıların talebini hatırlattım. Cazibe yatırım kapsamındaki Batman’ın projeleri yakında açıklanacak. OSB’deki ikinci etaptaki arsalarda yatırımcılara tahsis edilecek. Birkaç arazi sahibinin davası nedeniyle arasa dağıtımı gecikti. Bu sorun da lakın bir sürede aşılacak. Ayrıca Batman’ın ihtiyaç duyduğu uluslar arası fuar alanının temeli de atılacak.”

“TPIC’TE ÖNCELİK MAĞDUR İŞÇİLERE”

TPIC’in yakın bir tarihte alımını gerçekleştireceği 300 civarındaki eleman alımında önceliğin daha önce aynı kurumda çalışan personele verilmesinin gerektiğini belirten Milletvekili Ataullah Hamidi: “Önceliğin mağdur işçilere sağlanılması gerekiyor” dedi. TPIC’te mağdur olan işçilerin sorunlarının çözümü için de daha önce Petrol-İş sendikası yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde eski işçilerin işe alınması için girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Hamidi, “Yakın bir tarihte TPIC eleman alacak ama öncelikle bu elemanların eski emekçilerin oluşmasının gerektiğini her platformda dile getiriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim