** 80’e yakın farklı sektördeki tesisin üretimde olduğu Organize Sanayi Bölgesi’ne 2 Bin dönümlük ‘ek arazi’ sağlayan Vali Ahmet Deniz, atıl durumdaki tesislerin bir an önce üretime başlamasını istedi.

** 200’e yakın yatırımcıya OSB ile Dicle nehri kıyısındaki yeni OSB’de yer vereceklerini belirten Vali Deniz: “Her yatırımcımızın talebini değerlendiriyoruz” dedi.

“ATIL TESİS KALMAYACAK”
Yatırımcılara sağladığı kolaylıkla bilinen Vali Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi’nde atıl yatırımların kalmayacağını belirtti. 80’e yakın farklı sektördeki firmaların üretim çalışmalarını zaman zaman denetleyen Vali Deniz, geçen hafta ziyaret ettiği marka firmaların yurt dışına ihracatın arttırılmasını istedi. OSB Müdiresi Zeynep Akbel’den atıl durumdaki bazı tesislerin bir an önce üretime başlamasını da isteyen Vali Deniz: “Cazibe iller arasındaki ilimizde 200’e yakın yatırımcının yer talebini değerlendireceğiz. Hem mevcut OSB’de ek arazilerde hem de Dicle nehri kıyısındaki yeni OSB’de yatırımcılara yer tahsis edeceğiz” dedi.

YATIRIMCILARA KOLAYLIK
Yatırımcıların başta doğalgaz ve kesintisiz enerji kullanabilmeleri için her türlü imkanın sağlandığı Batman Organize Sanayi Bölgesi, çevre düzenlemesiyle de örnek gösteriliyor. OSB’de altyapı başta olmak üzere temizlik gibi diğer sorunları çözdüklerini belirten OSB Müdiresi Zeynep Akbel: “Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayan Valimiz sayın Ahmet Deniz’in gayretleriyle ek 2 bin dönümlük alanın tahsise açılmasıyla çalışmalar devam ediyor. Özel İdare, arsaların istimlak çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

GÜMRÜK, OSB’NİN KALBİNDE
Geçen yıl yapımına başlanılan ve binanın büyük bölümü tamamlanan Gümrük Hizmet binası ve sahasının eksiklikleri gideriliyor. Yaklaşık 5 Milyon liraya mal olan Gümrük hizmet binası ile sahasının önümüzdeki aylarda hizmete açılacağını kaydeden Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, şöyle konuştu: “Bir süre önce ikinci etabını ihaleye verdiğimiz Gümrük hizmet binasındaki eksiklikler hızla gideriliyor. OSB’nin kalbinde hizmete açılacak gümrük binamız yatırımcılara büyük kolaylık sağlayacak.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim