* Bir dönemler kara altın petrolle anılan Batman, artık Organize Sanayi Bölgesi ile anılıyor. 3500 Kişiye yakın işçinin çalıştığı OSB’de, dördüncü ilave arsalar yakında dağıtılacak.

İŞ DÜNYASININ KALBİ OSB’DE ATIYOR
Yıllar önce kara altının bulunmasıyla daha çok petrol sektörlerinin ön planda olduğu Batman, artık Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaat, gıda, makina, tekstil ve plastiğe yönelik fabrikalar adından söz ettiriyor. 25 Yıl önce temeli atılan Batman Organize Sanayi Bölgesi, 3650 dönümlük alanla iş dünyasına hizmet veriyor. 83 Ayrı tesiste çalışanların sayısı ise 3500 civarında. OSB Lisesi'nin de 3 yıl önce eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte OSB her gün 5 bin kişiyi ağırlıyor. Batman OSB'nin alt yapı sorunları kapsamında asfalt, kaldırım düzenleme ve su sorunun çözülmesi iş dünyasını sevindirdi.

BATMAN SANAYİ VE ÜRETİM
KENTİ OLMA YOLUNDA
Yatırımcılara gösterdiği kolaylıkla bilinen Vali Ahmet Deniz’e ilave arsalar, OSB'nin iki yolunun asfaltlanması ve tesislerin su ihtiyacının karşılanmasından ötürü teşekkür eden bazı yatırımcılar: “Mevcut potansiyeli ile sanayi ve üretim kenti olma yolunda olan Batman’ın Organize Sanayi Bölgesi hızla kabuk değiştiriyor. İran, Irak ve Suriye gibi ülkelere yakınlığı nedeniyle Orta Doğu'nun bölgemize sıfır olduğu bir noktada kara, demir ve hava yoluyla dünyaya bağlanarak yatırımcıya ulaşmış avantaj sağlayan bir şehirdir Batman. Cazibe yatırım programı kapsamında da OSB'nin daha da genişleyeceğine inanıyoruz” dediler.

İHRACAT KOLAYLAŞACAK
Organize Sanayi Bölgesi’nde Gümrük hizmet binası ile gümrük sahasının hizmete açılmasıyla birlikte yatırımcının ayağına hizmetin ulaşacağını kaydeden OSB Müdürlüğü yetkilileri, şöyle konuştular: “OSB hızla büyüyor. 4. Etap arazilerin dağıtımı da yakında yapılacak. Özellikle büyük gereksinim duyulan gümrük hizmet binasının OSB'ye kazandırılması iş dünyası için isabetli oldu. Daha önce yatırım yapmak isteyen 200 kişinin de talepleri yakın bir sürede değerlendirilecek. Amacımız Organize Sanayi Bölgesi'ni yatırımcıya cazibe bir hale dönüştürmektir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim