* Batman'da tekstil atölyesi açan Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, Batman ve yöresindeki pamuğu işleyecek bin 500 kişiye istihdam alanı açacak iplik fabrikası temelinin bahar ayında atılacağını söyledi.

 

OSB'DEN 1.5 KAT DAHA BÜYÜK ARAZİ

 

Toplam bin 64 dönüme sahip, 56'sı üretimde olan 80 farklı sektördeki tesisin bulunduğu Batman Organize Sanayi Bölgesi'ne tahsis edilen ek 2 bin dönümlük arazi kamulaştırma çalışmaları hızlandırıldı. OSB Müdiresi Zeynep Akbel, mevcut OSB'den 1.5 kat daha büyüklüğündeki alanın yatırım için başvuran 199 yatırımcıya önümüzdeki süreçte OSB müteşebbis heyetince verileceğini ifade etti. Örmegöze ve Danalı köylerinde toplam 2 bin dönümlük arazinin kamulaştırma çalışmalarının son aşamada olduğu belirtildi.

 
OSB'DE 3 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

OSB'de faaliyetteki 56 tesiste 3 bin 500 kişinin istihdam edeldiğini kaydeden Akbel, şöyle devam etti; "Yeni arazilerin parselleri Bilim ve Sanayi Bakanlığa'na bildirilecek. Mevcut OSB'den 1.5 kat daha büyük olacak OSB'nin genişletilmesiyle yatırımcıya bir çok alanda kolaylık sağlanılacak. Doğalgaz ve elektrik sorunu olmayan OSB'de alt yapıda bir çok sorun çözülmüş durumda. OSB'nin genişletilmesiyle yatırımcı katkı payını daha az oranda ödemiş oluyor."

 

BATMAN'A İPLİK FABRİKASI
Önceki yıl 450 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasını Batman'a kazandıran Denizli'nin duayen tekstilcisi Osman Aydınlı, yeni yılda bin 500 kişinin istihdam edileceği iplik fabrikasının temelini atmaya hazırlanıyor. Bölgenin kaliteli pamuğun yetiştiği Batman'da tekstilin yan kolu olan iplik fabrikasını da kurmanın hazırlığında olduklarını söyleyen eden Aydın şöyle konuştu; "Batman'a iplik fabrikası sözüm var. Allah'ın izniyle bahar ayında iplik fabrikasının temelini atacağız. Bölgede kaliteli pamuğun üretildiği Batman'da bu nedenle tekstil üzerine yatırım gerçekleştirdim. İplik fabrikasıyla birlikte yatırımın büyük ayağını tamamlamış olacağız." (Barış Arslan)

 

Editör: TE Bilişim