** Batman’da bazı açılış ve ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BATSO’nun ‘Milli Ekonomi Güçlü Sanayi’ programında sanayicilerle bir araya geldi. Bakan Varank: “Hükümet olarak her zaman yanınızdayız. Batman OSB’nin altyapısı için 2 Milyon TL kaynak sağlayacağız” dedi.

SANAYİCİLERLE BULUŞTU
Batman’da partisinin lokal açılışı ve bir dizi ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akşam saatlerinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Milli Ekonomi Güçlü Sanayi’ programına katıldı. TP Kristal tesislerinde düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve sanayiciler katıldı. Programda konuşan Vali Şahin: “Sanayi kenti olan Batman'da en büyük gücümüz ve avantajımız girişimcilerimizdir. Yüzde yüz doluluk oranı olan ve bir tek boş parselimiz olmayan bir organize sanayimiz var. İlimizde faaliyette bulunan 200 civarında tekstil atölyelerinde yaklaşık 20 bin kişi çalışıyor. Bu sanayicilerimizin yarısı yeterli desteği aldıkları taktirde, 30 bin civarında bir istihdam yapacakları taahhüdünü veriyorlar” dedi.

“95 MİLYON TL’LİK KREDİ KULLANDIRDIK”
Daha sonra sanayicilere hitap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, şunları söyledi: “Sizler ekonominin üretken gücüsünüz. Sizler yatırım yaptıkça, istihdam oluşturdukça ekonomide çarklar dönüyor. Hükümet olarak her zaman yanınızdayız. İş ve aş söz konusu olduğunda devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor ve etmeye de devam edecek. Batman'da yeni iş imkanlarının oluşmasına katkı sağladık. Batman genelinde OSB ve Sanayi Sitelerine toplamda 95 milyon liralık bakanlık kredisi kullandırdık. Önümüzdeki yeni dönemde de Batman OSB’yi genişletiyoruz. 61 hektarlık alanın alt yapı projeleri ve keşiflerini onayladık, bu yıl ihaleye çıkacağız. Batman OSB'deki yolların düzenlenmesi ve enerji alt yapısının iyileştirilmesi için de inşallah 2 Milyon liralık bir kaynağı buraya göndereceğiz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim