**Batman Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle etkinlikler düzenledi. Davul-zurnalarla yürüyüş yapan engelli öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
Batman Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmen, engelli dernekleri ve veliler, Emniyet Müdürlüğü önünden Öğretmenevi’ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Davul-zurna eşliğinde yürüyen öğrenciler, ‘Engelsiz Batman’ sloganları attı. ‘Tohum toprağa, engelli topluma emanet’, ‘Engel siz-siniz’ ve ‘Bütün insanlar eşittir’ dövizleri taşıyan öğrenciler, anlamlı mesajlar verdi. Öğretmenevi bahçesinde ise halk oyunları ve ritim gösterileri yapıldı. Gösteriyi Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bazı il yöneticileri ve STK temsilcileri izledi.

“EMPATİ KURMAK ZORUNDAYIZ”
Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Son yıllarda Devletimiz sosyal alanda, engelli vatandaşlarımızın daha rahat edebilmesi için önemli sosyal desteklerde bulundu.Bunlar engelliler için bir lütuf değil, haktır. Sağlıklı olan her insan bir engeli adayıdır. Bizler empati yapmak zorundayız. Yapmadığımız sürece sorunların üzerinden gelemeyiz. Eskiden engelli çocuğu olan anneler eve mahkum yaşıyorlardı. Şimdi devletin verdiği imkanlar sayesinde özel okullara çocuklarını gönderebiliyorlar. Daha iyisini yapmak için Belediyemiz ve kurumlarımız çalışıyor” dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, engellilere yönelik duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için etkinliklerine devam edeceklerini belirten Batman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Veysi Aksoy ise şunları söyledi: “Hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Perşembe (bugün) günü Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda bilgi yarışması düzenlenecek. Yarışmada velilerimize daha önceden vermiş olduğumuz kitapçık ve okulumuzda gerçekleştirilen aile eğitim programlarıyla ilgili sorular sorulacak. Cuma günü de öğrenci, öğretmen ve velilerimizle pikniğimiz olacak. Cumartesi ve Pazar günü ise Batman Park AVM’de öğrencilerimizin çalışmaları sergilenecek.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim