“KÖPRÜ 400 MİLYON TL’YE MAL OLDU”
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te eski yol trafiğe kapatılırken, yeni karayolu hizmete girdi. Türkiye’nin en uzun köprülerinden 1001 metrelik köprü ve ülkenin 4. Büyük viyadükünün sol bölümü de trafiğe açıldı.

Vali Hulusi Şahin, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ve Hasankeyf Belediye Başkanı Avdulvahap Kusen yolda incelemelerde bulundu. Programda konuşan Vali Hulusi Şahin: “Bugün Ilısu barajının çok önemli bir merhalesine daha hep birlikte şahitlik etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde resmi tören açılışı yapılacaktır. Bahsettiğimiz 26. Kilometre çok özel imalatlar içeriyor. Bu köprü hem teknik olarak çok özellikli hem de maliyet olarak ta 400 Milyona mal oldu. Sol viyadükü trafiğe açıyoruz. Bu nedenle Hasankeyf’in yeni yolu trafiğe açılmış olacak. Bu bizim için çok önemliydi. Çünkü Hasankeyf sürecinin önemli bir aşamasını da böylece tamamlamış olduk” dedi.

ESKİ ÇARŞI YIKILIYOR
Hasankeyf’teki son sürece de dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, tarihi Çarşı’nın da Pazartesi günü yıkılacağını söyledi. Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bundan sonra artık El Rızk camisinin tahliyesi ve yeni yerine taşınması konusunda artık yeni aşamaya geçebileceğiz. Bunun içinde de Kale sokağının tahliyesi var. Esnaflar Pazar günü saat 18.00’e kadar çarşıyı tahliye edecek. Pazartesi günü ise Devlet Su İşleri ekipleri, eski çarşının yıkımına başlayacak. Bu hususta zaman bizi çok sıkıştırıyor. Çünkü baraj suları yükseliyor. El Rızk camisinin kalan bölümünün biran evvel tahliyesini tamamlamamız gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim