Batman Valisi ve Başkanvekili Ekrem Canalp, gazetecilerle bir araya gelerek kent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Üç aylık süreçte Batman’a yönelik tespitlerini açıklayan Vali Canalp; “Vatandaşlarımıza yönelik yaptığım ziyaretlerde en çok karşılaştığım talep; işsizlik oldu. Batman’da istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar önceliğimiz olacak” dedi.

Batman Çayı kenarında 6100 dönümlük bir alanın, yeni Organize Sanayi Bölgeleri için oldukça uygun olduğunu belirten Vali Canalp; “Bu konuda fizibilite raporu oluşturuyoruz. Bakanlığa da bu projeyi aktardık. Bunu başarabilirsek yeni OSB’lerle istihdam alanları oluşturabiliriz” diye konuştu.

BU KEZ KONAK’TA GAZETECİLERİ AĞIRLADI
Valilik konutunda kentin dinamiklerini ağırlamaya devam eden Vali ve Başkanvekili Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı birimlerin yöneticileriyle birlikte basın mensuplarını kahvaltıda konuk etti. Üç aylık görev süresince Batman’a dair izlenimlerini aktaran Vali Canalp, öncelikli hedeflerini de açıkladı. Batman’daki genç nüfus potansiyeline dikkat çeken Vali Canalp; “Şehrin farklı noktalarından ilçelerimize dek birçok ziyarette bulundum. Vatandaşlarımızdan ortak olarak aldığım en büyük talep işsizlik. Her zaman söylüyorum; hayal kurmadan projeler gerçekleştiremeyiz. Şehrimizde istihdamı artıracak projelere ve genç nüfusa yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz. Batman’a yeni OSB’ler kazandırmak bir ihtiyaç değil, zaruret” dedi.

“YENİ OSB’LER ÇAY KENARINA YAPILABİLİR”
Batman Çayı kenarındaki kamu arazileriyle ilgili çalışmalarını da gazetecilere açıklayan Vali Canalp, şöyle devam etti; “Batman Çayı kenarında kamuya ait tespit ettiğimiz 6100 metrekarelik bir alan var. Bu alana yeni Organize Sanayi Bölgelerini gerçekleştirmek için fizibilite çalışması yaptık. Bunu Bakanlık yetkililerine de aktardık. Batman’da toplumsal ve ekonomik bir hamlede bulunmalıyız. Bunun yolu da yeni yatırımlardan, OSB’lerden geçiyor. Şu anda yer olmadığı için yatırımcılara yer sunamıyoruz. Batman Çayı kenarını yeni OSB’ler için değerlendirebilirsek, yeni istihdamların önünü açmış olacağız. Bunu başarabilirsek Batmanlı gençlerimiz Karadeniz bölgesine fındık toplamak için gitmek zorunda kalmayacak, kendi memleketinde bu fabrikalarda çalışabilecek.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim