21 YAYA GEÇİDİNDE UYGULAMA
‘Hepimiz yaya geçitlerindeyiz’ uygulaması 81 il’de olduğu gibi Batman’da da il yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Turgut Özal bulvarındaki yaya geçidi uygulamasına Vali Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Uygulamada öğrenciler, ‘Yaya geçidi nöbeti’ ve ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ yazılı dövizler taşıdı.

Vali Şahin ve il yöneticileri de yaya geçidinden geçerek uygulamaya destek verdi. Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Şahin: “Bilinçlendirme çalışmalarını devam ettireceğiz, hepimizin görevidir. Biz şoför de oluyoruz ama arabadan indiğimiz zaman da yaya oluyoruz. Yayanın hakkını gasp etmek marifet değil, 30 saniye daha geç gideceksin diye yayayı tehlikeye sokmak hiçbir şoföre yakışmaz. Eğer ışık levhaları varsa hepimiz ona uyacağız. Trafik ışığı yoksa yaya geçidi varsa araçlar yayaya yol verecek. Bu kurala uyuyacağız. Türkiye’de 81 ilde 20 bin yaya geçidinde, 200 bin trafik polisi ile beraber bu uygulamayı eş zamanlı olarak yapıyoruz. Hedefimiz bu gençlerle beraber yayaya öncelikli alanların yayalara ait olduğunu herkese hatırlatmak” dedi.

“ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLER TRAFİĞİ TIKIYOR”
Yaya geçidi uygulaması sırasında Belediye Otobüs şoförü Şehmus Çelik de Vali Şahin’e trafikte yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Şehir içi minibüs sürücülerinden yakınan Çelik: “Minibüslerin duraktan durağa durmasını istiyoruz. Trafik ışıklarında yolcu indirip, bindiriyorlar. Aniden durduklarından acil fren yapmak zorunda kalıyoruz. Yolcular arabanın içinde adeta çalkalanıyor. Ondan sonra tepki alıyoruz. Zor durumdayız. Ayrıca yayalar da kavşaklarda sürücülerin hakkına dikkat etmeli” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim