**Halkların Demokratik Partisi, barajı geçmesiyle Newroz alanında toplanan Batmanlılar, kemençe ve müzik eşliğinde halay çekti. Kutlama sonrasında havaya ateş açanlara partililer uyarıda bulundu.

**HDP Milletvekili Ali Atalan, Saedet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ile parti yöneticilerin seslendiği kitle, gece geç saatlere kadar Kürtçe şarkılar eşliğinde halaya durdu. Turgut Özal Bulvarı ile bazı cadde ve sokaklarda araç konvoyları oluştu.

TÜRKİYE BAYRAKLARI AÇILDI
HDP’nin barajı geçmesiyle Batman’da DBP ile HDP’nin düzenlediği kutlamalar da izdiham yaşandı. Kutlamanın yapıldığı otogar bitişiğindeki Newroz alanında yer yer pompalı tüfek ile tabancaların havaya sıkıldığı miting sonrasında, Turgut Özal Bulvarında toplanan kitleye Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, uyarıda bulundu. Partililer ellerindeki Kuzey Irak’ta Kürdistan Bölgesel yönetimin kulandığı Kürdistan ve HDP bayrakların yanı sıra Türkiye bayraklarıyla çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti.




HAVAİ FİŞEKLERLE KUTLAMA
150 Bini aşkın kişinin katıldığı kutlamalara HDP’li Milletvekili Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir-Gülistan Akel, HDP-DBP İl yöneticileri kitleyi selamladı.  HDP Milletvekili Saadet Becerikli, halkın provokasyonlara karşı verdiği mücadelenin başarı ve zafer getirdiğini ifade ederek; “Unutmamak lazım, sayın Abdullah Öcalan’ın birlikte yaşam projesini aslında başarıya ulaştı, zaferiniz bununla birlikte pekişti. Bu mücadele, ezilenlerin, emekçilerin ve Kürt halkının başarısıdır. Yanlış giden AKP politikalarına karşı ‘dur’ diyen, yükselişini frenleyenler sizlersiniz. Mücadelemiz sona ermedi. Sayın Abdullah Öcalan serbest kalıncaya kadar, bu ülkeye barış gelinceye kadar Türkiye halkların kültürü, dili ve kimliği var oluncaya kadar bu mücadele sürecektir” dedi.




“ZAFER HALKINDIR”
Milletvekili Ayşe Acar Başaran, seçimde mahalle mahalle çalışıp büyük bir başarının elde edildiğini söyledi. Başaran, zaferin Batman halkının olduğunu belirtti.  Daha sonra söz alan Milletvekili Ali Atalan ise tarihi başarının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Aslında bu başarı Kobani’nindir. Kobani Rojava’nın özgürlük kapısı açtı. Halkların Demokratik Partisi Meclis’e girdi. Eğer Avrupa Batman’ı etkilemeseydi, AK Parti Batman’da sıfırlanacaktı. Bu başarı ve mücadele için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Newroz alanındaki kutlamanın ardından partililer, Turgut Özal Bulvarında araç konvoyu düzenledi. (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim