İftar yemeğinde konuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy,  dünya mültecilerini unutmadıklarını söyledi ve ekledi; “Yüreğimizden çıkmayan dünya mültecilerini ve Suriyelileri bugün bir kez daha hatırlıyoruz.”

İftar yemeğinde konuşan Vali Ahmet Deniz, huzurun hakim olduğu Batman’ın yabancı sermayenin de ilgisini çektiğini belirterek: “Huzurlu bir il olduğumuz için 200’e yakın işveren Batman’a yatırım yapmak istiyor. Huzur olmazsa kimse gelip parasını yatırmaz” dedi.


KARDEŞLİK MESAJLARI VERDİ
Batman Belediyesi’nin TP Kristal Park’ta verdiği iftar yemeği ilgi gördü. Vali Ahmet Deniz, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Müftüsü Turgut Erhan, STK temsilcileri, Muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı iftar yemeğinde Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Ramazan şenliklerinin Batmanlıların kardeşçe bir arada yaşamalarına olanak sağladığına dikkat çeken Başkan Vekili Aksoy: “Bizi ruhen ve bedenen yenileyen rahmet, bereket ve bağışlanma ayı mübarek Ramazan’a bizi bir kez daha kavuşturan yüce Rabbime hamd ediyorum. Bugün yoklukla, yoksullukları, ölümleri ile dramları ile aslında hiç aklımızdan ve yüreğimizden çıkmayan dünya mültecilerini ve Suriyelileri bir kez daha hatırlıyoruz” dedi.

“AYRIŞMA DEĞİL, BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ”
Aksoy, şöyle devam etti; “Hz. Muhammed’in ümmeti olarak; devletiyle, milleti, hükümeti ile sivil toplum kuruluşları ile bireyleri ile sivil toplum kuruluşları ile onlara kucak açma, onları konuk etme imkânını bize sunan yüce Rabbime hamd-û senalar olsun. Bu mübarek ayda ülkemize, birliğimize huzurumuza kast eden uluslar arası güçlerin kirli birer maşası olan başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm alçak terör örgütleri ile onların her alandaki uzantılarını lanetliyor, onlarla mücadele eden hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mücadeleye devam eden tüm vatan evlatlarının da ‘Allah yar ve yardımcıları olsun’ diyorum. Bu hainler unutmamalıdırlar ki: “Siz ne yaparsanız yapınız, biz ayrışmanın değil, birbirimizi sevmeye, kucaklamaya Kürdü, Türkü, Arap’ı, Çerkez’i ile şanlı bayrağımıza layık olmak için tüm varlığımızı ortaya koymaya, gerekirse şehit olmaya devam edeceğiz.”

“ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARIMIZ VAR”
Vali Ahmet Deniz’in destekleri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla yakın işbirliğiyle Batman’a hizmet yolunda kayda değer mesafeler aldıklarını da kaydeden Başkanvekili Aksoy; “Kentimizin çözüm bekleyen ve acil önemli sorunlarının olduğunun ve bu konudaki sorumluluğumuzun farkındayım. Çalışmalarımız birçok proje ile devam etmektedir. Ramazan ayı münasebetiyle Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdiğimiz Ramazan etkinliklerinde verilen iftar yemeğinin 75 bin kişiye ulaşmasında katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmak, onlarla sohbet etmek, dertleşmek, benim ve çalışma arkadaşlarım için büyük mutluluk oldu” diye konuştu.  

VALİ DENİZ; “HER ŞEYİN BAŞI HUZUR”
Vali Ahmet Deniz, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada huzur ve kardeşlik ortamının oluşmasıyla Batman’da yabancı sermayenin yatırım için başvuruda bulunduğunu kaydetti. Vali Deniz, şöyle konuştu; “Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde kan akarken, ülkemiz huzurlu bir ortamdadır. Her zaman diyoruz; her şeyin başında huzur, huzur, huzur. Huzurumuzu bozmak için her türlü hainliği yapamaya çalışanlar var. Biz bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Huzurlu bir il olduğumuz için 200’e yakın işveren Batman’a yatırım yapmak istiyor. Huzur olmazsa kimse gelip parasını yatırmaz. Bizlere düşen görev ise yanlışa bulaşmak isteyenlere “dur” demektir. Hem de kuvvetli bir şekilde ‘dur’ demektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim