**Sinyalizasyon sisteminin olmadığı 12. Cadde üzerindeki kavşak, dün yine can aldı. Görünmez kazada 52 yaşındaki Selahattin Kaya, 18 yaşındaki oğlunun gözü önünde yaşamını yitirdi. Sık sık kazaların yaşandığı ölüm kavşakta sinyalizasyon isteyen Hilal ve Beşevler semt sakinleri; “Korkunç bir kazayla sarsıldık. Bu kaçıncı kaza? Biran önce bu kavşak sinyalizasyon sistemine kavuşmalıdır” dediler.
GÜNÜN ACI HABERİ
Kazasız günün geçmediği 12 caddedeki kavşak, dün sabah can aldı. Korkunç kaza, dün 12. Cadde de Beşevler mahallesinde İpek yolu ile Hilalevler mahallesinin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Sabah 06.00 saatlerinde Selahattin Kaya yönetimindeki 72 DE 594 plakalı pikap ile Şefik Şimşek yönetimindeki 46 EF 889 plakalı özel oto kavşakta feci şekilde çarpıştı. Pikap sürücüsü 52 yaşındaki Selahattin Kaya, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. 18 Yaşındaki oğlu Talip ise sinir krizleri geçirdi. Pikabın hurdaya dönüştüğü korkunç kazanın haberini alan semt sakinleri, soluğu olay yerinde aldı.



KAVŞAĞA SİNYALİZASYON ŞART
46 EF 889 plakalı araç sürücü Şefik Şimşek ise olayı hafif sıyrıklarla atlattı. Hurdaya dönen araçları, çekici ile yoldan kaldırmaya çalışan Hilalevler ve Beşevler mahalle sakinleri, sinyalizasyon sisteminin olmadığı kavşakta her gün görünmez kazaların yaşandığına dikkat çekti. Sabah saatlerinde meydana gelen kazanın şokunu üzerinden atan semt sakinleri; “İl Trafik Komisyonu’na sesleniyoruz; bu kavşak resmen kazalara davetiye çıkarıyor. Eğer sinyalizasyon olmuş olsaydı, belki de bu ölümlü kazalar yaşanmayacaktı” dediler. Talihsiz kazada yaşamını yitiren Kaya’nın cenazesi Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, C. Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilişim