** Zeminindeki çatlaklıklar nedeniyle temel atma çalışmaları durdurulan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’yle ilgili rapor, Toplu Konut İdaresi’ne teslim edildi.

 

** Önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklanacak raporda yatırımın yapıldığı alanın büyük bölümünde fay hattı olduğu netleşti. 10 Bin yıllık ‘ölü fay’ yatırıma engel değil.

 

RAPOR TOKİ’DE
Yaklaşık 10 ay önce Gültepe mahallesinde temel kazma çalışmalarına başlanan ve zemindeki çatlaklıklar nedeniyle yapımı durdurulan 11 katlı yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi zeminiyle ilgili yapımcı firmanın yaptığı incelemeler tamamlandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden uzman bir ekibin raporunu, ABD’den özel bir şirketin de onaylamasının ardından çıkan zemin raporu, Toplu Konut İdaresi’ne teslim edildi.

 

10 BİN YILLIK ÖLÜ FAY
Raporda yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi zemini ile bölgedeki bazı yatırımların zemininden 10 bin yıllık ‘ölü fayın’ geçtiği tespit edildi. Fayın geçtiği ve çatlaklıkların oluştuğu alanlar, enjeksiyon yöntemiyle doldurularak yatırımın yapılabileceği öğrenildi. Bazı il yöneticileri ise TOKİ ile firma arasında enjeksiyon yapılacak alanın belirlenmesinden sonra çalışmalara devam edileceği belirtildi. (Barış Arslan)

 

Editör: TE Bilişim