GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Özel İdare Genel Sekreter vekili Rauf Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, kurula üye kamu kurum yöneticileri, oda başkanları ve sendika yöneticileri ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yağmur’un, kentte yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve okulların genel durumu ile uygulanan pandemi tedbirlerine ilişkin yaptığı sunum sonrası Vali Şahin değerlendirmelerde bulundu.

“TÜBİTAK FİNALİ BATMAN’DA YAPILACAK”
Çocukların kitap okumaya ve araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla okullarda TÜBİTAK kitaplığı oluşturacaklarını ifade eden Vali Şahin; “Batman’da daha önce başka illerde uygulanmış bir TÜBİTAK projesinden esinlenerek, tüm finansmanın Batman Belediyesi’nin üsteleneceği bir projeyi hayata geçiriyoruz. Okullarımızda TÜBİTAK kitaplığı oluşturacağız, ayrıca ilgili öğretmenimize bu yayınların aboneliklerini de oluşturacağız. TÜBİTAK projelerine her yıl ilimizde yoğun başvurular gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı TÜBİTAK, daha önce Van’da düzenlediği bölge proje yarışmaları finalini bu yıl Batman’da yapacak” dedi.

KİTAP FUARINA DOĞRU
Valilik ve Batman Belediyesi işbirliğiyle Ekim ayının son haftasında Batman Kitap Fuarı’nın düzenleneceğini de belirten Vali Şahin, şöyle devam etti: “Büyük bir katılım ve farklı etkinliklerle zenginleştirerek pandemi tedbirlerini dikkate alarak yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Batman Belediyesi olarak özelikle anaokulu imkanı sınırlı olan dezavantajlı mahallerimize okul kazandırmak için arsa  alarak hayırseverler vasıtasıyla okul binası yapıyoruz. Eğitim ile ilgili arsa problemini hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim