Yeni eğitim-öğretim yılının arifesinde okulların eksiklikleri tamamlandı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “170 Bini aşkını öğrencimizle eğitime başlayacağız. Bakanlıktan atanan 250 öğretmenle açığımız olmayacak” dedi.

YENİ DERSLİKLER HAZIR
Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başlayacak. Batman ve ilçelerinde de eğitim yuvalarının eksiklikleri giderildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, il genelinde 170 bini aşkın öğrencinin 824 resmi ve özel eğitim kurumunda öğrenim göreceğini kaydetti. Bakanlıktan atanan yeni öğretmenlerin de göreve başlayacağını ifade eden Kurtaran: “Yeni dersliklerimiz tamamlandı. Eğitim yuvalarındaki eksiklikleri giderdik. 8 bin 500 öğretmenimiz görev yapacak. Okullara 1.5 Milyon kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Her yönüyle eğitime hazırız” dedi.

MEYDAN ORTAOKULU TAMAMLANDI
Batman’ın Meydan mahallesinde geçen yıl inşaatına başlanan 24 derslikli Meydan Ortaokulu, 1 yıl aradan sonra öğrencilerine kapılarını açacak. 4 Katlı modern eğitim yuvasında 800 öğrenci eğitim-öğretim görecek. Bu arada Beşiri ilçesinin İkiköprü beldesinde de lise talebinde bulunan Belde sakinleri, çok programlı lise açılması için kampanya başlattı. Beldede lise yokluğu nedeniyle öğrencilerin Batman ve Beşiri’de eğitimlerini sürdürdüklerini belirten bazı veliler: “Eğitime duyarlılığıyla bildiğimiz Valimiz Hulusi Şahin’in İkiköprü’ye lise kazandırmasını istiyoruz” diye konuştular. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim