**Batman’da ‘24 Kasım Öğretmen Günü’ nedeniyle Batman’da yaklaşık 3 Bin öğretmen yürüdü. Şehit öğretmenler anısına yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Sayın Bakanımızın talimatlarıyla çok zengin bir program yaptık. Şehit öğretmenlerimiz için ayrıca fidan diktik” dedi.

ÖĞRETMENLER İLK KEZ YÜRÜDÜ
24 Kasım öğretmenler günü, Batman’da bir dizi programla kutlandı. Batman’da ilk kez öğretmenler yürüyüş gerçekleştirerek, şehit öğretmenler anısına yürüdü. Turgut Özal Bulvarı Valilik kavşağında başlatılan yürüyüş, Öğretmen Evi binası önünde son buldu. Yürüyüş kortejinin önünde 2.5 yıl önce Kozluk ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Aybüke Yalçın’ın dövizi açıldı. Yaklaşık 3 bin öğretmenin yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve diğer il yöneticilerinin de katıldığı yürüyüş Öğretmen Evi önündeki etkinlikle sona erdi. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Bugün, Millet Meclisinin açıldığı gün ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği gündür. Tüm meslektaşlarımızla Batman ve ilçelerden gelen öğretmenlerle Batmanımızı selamlamak istedik. Batman’daki şehit öğretmenlerimiz adına yürüyüşü düzenledik” dedi.

FİDAN DİKİMİ DE YAPILDI
Öğretmenler günü programı kapsamında Batman’da şehit öğretmenler anısına Milli Eğitim Müdürlüğünün hatıra ormanına da fidan dikimi gerçekleştirildi. Zengin bir program gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Müdür Kurtaran, şöyle devam etti: “Tüm meslektaşlarımız sağ olsunlar fedakârca davranıp, şehit öğretmenlerimizi ve ahrete intikal etmiş öğretmenleri andı. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla çok zengin bir program yaptık. Şehit öğretmenlerimiz adına fidan dikimi de yaptık. Hastalarımızı da ziyaret edeceğiz.” Öğretmen Evi’nde son bulan yürüyüşün ardından tüm öğretmenlere karanfil verilirken, folklor gösterisiyle etkinlik sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim